urankar Odkrito.si

Voditelju na TV Slovenija je najhuje pri ženskem ...

selma blair Svet24.si

FOTO: Hollywoodska zvezdnica šokirala z novico o ...

jasnovidnost Petisvet.si

6 znakov, da ste povezani z višjo silo

pahor štefanec Svet24.si

Šef KPK Boris Štefanec jamra zaradi 3500 evrov ...

Tanja Poberžnik (1) Svet24.si

Slovo še ene slovenske igralke

Kendall jenner Najstnica.si

Kendall Jenner šokirala z izbiro čevljev

Tara Zupančič in Jan Bučar Njena.si

Tara Zupančič se je popolnoma predala zabavi

Slovenija

Intervju z dr. Matjažem Gamsom: Samooklicanim cenzorjem se moramo upreti

Deli na:
Intervju z dr. Matjažem Gamsom: Samooklicanim cenzorjem se moramo upreti

Foto: Primož Lavre

Nedolgo tega so izvolitev znanstvenika dr. Matjaža Gamsa za predstavnika znanosti v državnem svetu pozdravile številne organizacije in društva. Odziv na njegov nastop na posvetu o rodnosti Slovencev v državnem svetu je bil čisto nasprotje, čestitke so zamenjali pozivi k odstopu ali kar menjavi.

Dr. Matjažu Gamsu zdaj očitajo, da je homofob, rasist, šovinist, on pa odgovarja, da so bile njegove izjave potvorjene in spreobrnjene, da gre pri vsem skupaj za napad na znanost. Kdor je dejansko videl posnetek njegovega nastopa in ga ima še vedno za šovinista, je intelektualno zaslepljen in ne bi sme biti na odgovornem mestih v znanosti, je ogorčen  Gams. Prepričan je tudi, da si zasluži opravičilo svojih kritikov.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 je Gams ogorčen nad napadi, ki jih označi za nedostojne; zavrača, da bi zagovarjal manj izobraževanja žensk in manj emancipacije; pravi, da je bil kot podpisnik izjave za osamosvojitev Slovenije deležen manjšega pritiska kot danes; poudarja, da je vsako vnašanje ideologije v znanost žalostno in škodljivo; kot glavni problem Slovenije izpostavlja slabo odločane politkov.