zala kralj, gašper šantl Odkrito.si

Zala Kralj sprejela presenetljivo odločitev!

gabrielle crahan Svet24.si

Preminula 22-letna hči znanega glasbenika: tri ...

prebujenje Petisvet.si

Kam nas v resnici vodijo nove energije?

marjan šarec Svet24.si

Šarec SDS-u zažugal: "Na mojem hrbtu ne boste ...

meghan markle Svet24.si

Razkrili, koga je skušala Meghan omrežiti pred ...

086mv Njena.si

Lara Komar spakirala kovčke in odšla

plestenjak 5 Njena.si

Blaž Švab spregovoril o svoji poroki

Slovenija

Intervju z dr. Matjažem Gamsom: Samooklicanim cenzorjem se moramo upreti

Deli na:
Intervju z dr. Matjažem Gamsom: Samooklicanim cenzorjem se moramo upreti

Foto: Primož Lavre

Nedolgo tega so izvolitev znanstvenika dr. Matjaža Gamsa za predstavnika znanosti v državnem svetu pozdravile številne organizacije in društva. Odziv na njegov nastop na posvetu o rodnosti Slovencev v državnem svetu je bil čisto nasprotje, čestitke so zamenjali pozivi k odstopu ali kar menjavi.

Dr. Matjažu Gamsu zdaj očitajo, da je homofob, rasist, šovinist, on pa odgovarja, da so bile njegove izjave potvorjene in spreobrnjene, da gre pri vsem skupaj za napad na znanost. Kdor je dejansko videl posnetek njegovega nastopa in ga ima še vedno za šovinista, je intelektualno zaslepljen in ne bi sme biti na odgovornem mestih v znanosti, je ogorčen  Gams. Prepričan je tudi, da si zasluži opravičilo svojih kritikov.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 je Gams ogorčen nad napadi, ki jih označi za nedostojne; zavrača, da bi zagovarjal manj izobraževanja žensk in manj emancipacije; pravi, da je bil kot podpisnik izjave za osamosvojitev Slovenije deležen manjšega pritiska kot danes; poudarja, da je vsako vnašanje ideologije v znanost žalostno in škodljivo; kot glavni problem Slovenije izpostavlja slabo odločane politkov.

Loading...