kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Slovenija

Alojz Ihan se ne vda in odgovarja UKC: Prazne popoldanske ambulante v UKC so!

Deli na:
Alojz Ihan se ne vda in odgovarja UKC: Prazne popoldanske ambulante v UKC so!

Foto: Mateja Jordovič Potočnik

Imunolog Alojz Ihan je odgovoril na zapis Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, ki je zahteval objavo prikaza nasprotnih dejstev o Ihanovi kolumni, v kateri ta piše o praznih popoldanskih ambulantah v UKC. Ihanov odziv objavljamo v celoti.

Spoštovani,

Prikaz nasprotnih dejstev: UKC ima popoldne prazne ambulante – njegovi zdravniki popoldne ves čas delajo pri zasebnikih v okolici UKC

Nič nimam proti »prikazu nasprotnih dejstev«, nisem pa iz teksta ugotovil, kaj naj bi bila »nasprotna dejstva«. Prazne popoldanske ambulante v UKC so, zdravniki UKC delajo popoldne pri privatnikih, šefi oddelkov v UKC vključno s strokovnimi direktorji pa že ves ta čas tarnajo, da praznih ambulant s svojimi zdravniki ne morejo ponuditi niti ZZZS (ker bi delali še večjo izgubo), niti samoplačnikom (ker je izračun »stroškov prazne ambulante« v UKC tako velik, da bistveno premalo ostane za nagrajevanje – v primerjavi s tem, kar ponudi privatnik po obračunu stroškov za svoje ambulantne prostore.

V moji kolumni ni niti besede o tem, da UKC ne bi izpolnjeval svoje obveznosti do ZZZS. Razumem, da je potrebno opozarjati na nelogičnosti plačevanja ZZZS, ampak bolje bi bilo napisati članek o tem, kot pa o »nasprotnih dejstvih«, ki jih v tekstu pravzaprav ni zaslediti.

Lep pozdrav

A Ihan