alfi-nipič Svet24.si

Alfi Nipič: »Nisem bil prepričan, da bom sploh ...

meteor Svet24.si

Meteor preletel Kip svobode v New Yorku

Gasilci PGD Prevalje Necenzurirano

Zlorabe ali napake: zakaj so gasilska društva ...

uber ss Reporter.si

Kako sta Nika Kovač in Golobova koalicija ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Hahaha! Pogačar objavil zmagoslavno fotografijo, ...

na granici _NNL3 Njena.si

Hrvaški igralec o psihičnih težavah, drogi in ...

milicJPG Ekipa24.si

Linčajte Sekulića, linčajte mene, a vsak rabi ...

Slovenija

Igor Pirkovič ne bo več vodil Arene!

Deli na:
Igor Pirkovič ne bo več vodil Arene!

Igor Pirkovič - Foto: zajem slike

Prihaja prenovljena oddaja Arena, napovedujejo na TV Slovenija – ob tem pa »pozabijo« izpostaviti tisti del, ki najbolj zanima gledalce. Igor Pirkovič namreč ne bo več voditelj oddaje, ki jo bosta po novem vodila Elen Batista Štader in Jan Novak.

Nova Arena bo »nadaljevanje dosedanje pogovorne oddaje Arena z jasnim vsebinskim fokusom, do konca leta usmerjenim v odpravljanje posledic vremenskih katastrof«, piše v sporočilu za javnost TV Slovenija. Strokovnjaki in predstavniki pristojnih ustanov bodo v Areni odgovarjali na vprašanja ljudi, ki so jih prizadele poplave: kje bodo živeli v prihodnje; kdo bo finančno pomagal ljudem v stiski; kdaj se bo začela gradnja nadomestnih nastanitev in kdo bo do njih upravičen? Prva oddaja bo na sporedu že prihodnji ponedeljek 25. septembra.

Pirkovič očitno ni pričakoval takega razpleta. Še pred nekaj urami je na družbenem omrežju X napovedal: »Oddaja Arena ta ponedeljek z Vido Petrovčič. Naslednji ponedeljek pa komentar tedna, nesrečni piarovski spini (Ciao, Ana...) in trpke zgodbe o ukradenih novorojenčkih iz časa 80-ih let Yu režima. In še kaj...«

Nekaj ur kasneje je zapisal: »Spoštovani gledalci, včasih je bilo v oddaji Arena tudi kaj nerodnega za oblast in za leve aktiviste. Vabili smo vse, pomagali ljudem v stiski in odpirali medijski prostor. Z dejstvi in posnetki. Kot slišim, sem bil v ponedeljek zadnjič na ekranu. Pazite nase in hvala.«

Zanimivo je, da je Pirkoviča v Areni nasledila novinarka, ki jo je prejšnje vodstvo iz Ljubljane poslalo v Koper. Elen Batista Štader je kot voditeljica TV Dnevnika menda šla tako na živce bivšemu programskemu svetniku Slavku Kmetiču, da je dosegel njeno premestitev v koprsko redakcijo TV Slovenija. »Vemo, kako je kričala zvečer ob sedmih, ona je danes navadna novinarka na koprski televiziji,« je ponosno razlagal pred volitvami 2022.