Revija Reporter
Slovenija

Huje od tega, da se je Franc Breznik vozil pijan, je njegovo srečanje s predstavniki podjetja, ki so ga preiskovali policisti

M. K.

15. apr. 2020 22:25 Osveženo: 11:02 / 16. 4. 2020

Deli na:

Franc Breznik

Bobo

Državni sekretar na MNZ Franc Breznik je s službenim vozilom vozil prehitro in pod vplivom alkohola, kar je opravičil s srečanjem s predstavniki podjetja Rastoder, s katerimi naj bi popil par žganih pijač. V njihovem skladišču je policija 30. januarja letos opravljala preiskavo.

Več kot nenavadno je, da gre državni sekretar Breznik, drugi mož ministrstva za notranje zadeve, na sestanek s predstavniki podjetja, ki ga je nedavno policija preiskovala in da se z njimi celo dogovarja o donaciji za humanitarne organizacije v občini Lenart.

Iz družbe Rastoder so tedaj poslali sporočilo za javnost z naslednjo vsebino: "V zgodnjih jutranjih urah smo začeli razkladati kontejner z bananami, ki je v Slovenijo prispel z enotedensko zamudo. Opazili smo nepravilnosti v nekaterih škatlah, in sicer: napolnjene so bile s paketi pisarniškega papirja in ne v celoti z bananami. Takoj smo sami obvestili pristojno carinsko službo, vendar je nekaj minut zatem v skladišče vstopila oborožena enota policije, ki je prisilila zaposlene, da so se morali uleči na tla in prekiniti z delom. Nekaterim so vzeli telefone. Zaradi tega je naše delo v skladišču zastalo. Našim kupcem po Sloveniji nismo mogli pravočasno dobaviti naročenih banan. Policija je začela pregledovati škatle (v enem kontejnerju je približno 1.080 škatel). Kot trenutno kaže je bila problematična ena paleta. Papir so preiskovalci odpeljali. Trenutno na kamerah preiskujejo in pregledujejo potek sprejema te pošiljke. Preiskava še poteka. Zaposleni sodelujemo s preiskovalci."

Januarska preiskava pa ni bila edini primer, ko se omenjeno podjetje povezovalo z mamili. Februarja so makedonski policisti v pošiljki banan iz Južne Amerike, zapakiranih v škatle družbe Derby, odkrili kilogram kokaina.

Rastoder je v obeh primerih vztrajal, da z mamili ni imel nič in da je njegova družba tarča kriminalne združbe, ki naj bi Derby zlorabila za tihotapljenje mamil.