slovenska policija Svet24.si

V Štepanjskem naselju razstrelili bankomat

polna-luna Svet24.si

Majska polna Luna: Čas iskanja in vzpostavljanja ...

1715284671-172a4526-1715284644961 Necenzurirano

Šolak bi kupil T-2, ki se rešuje pred stečajem....

Slovenka leta 2023 Reporter.si

Slovenka leta Ana Petrič o tem, zakaj so jo šefi...

benjamin sesko leipzig pm Ekipa24.si

Zelo kmalu! Sloviti novinar Romano razkriva, kdaj ...

poroka-na-prvi-pogled, irena Njena.si

Poroka na prvi pogled: Irena razgalila surovo ...

finska skoki Ekipa24.si

Bo nekdanjo skakalno velesilo reševal Slovenec? ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Hanova porcija Kučanu: bo novi predsednik SD res odpeljal stranko v naročje Janeza Janše?

Deli na:
Hanova porcija Kučanu: bo novi predsednik SD res odpeljal stranko v naročje Janeza Janše?

Izvolitve Matjaža Hana za predsednika SD se je najbolj razveselila Tanja Fajon, ki bo ostala zunanja ministrica in podpredsednica vlade. - Foto: Bobo

Kako vroča je juha, ki jo bo moral pojesti novi predsednik SD Matjaž Han in komu jo bo serviral? Njegovi nasprotniki strašijo s koalicijo z Janezom Janšo, vendar zanjo Han ne bi niti dobil soglasja vodstva stranke.

Medtem ko se je že spravil z Milanom Brglezom in Tadejem Beočaninom, ga sestanek z Janijem Prednikom še čaka. Bivši predsednik Milan Kučan pa je menda nad stranko obupal, saj pravi, da naj v SD kar sami pojedo, kar so skuhali.

Socialni demokrati so na kongresu dobili novega predsednika. Dosedanjo prvo damo, zunanjo ministrico Tanjo Fajon, je zamenjal gospodarski minister Matjaž Han, ki je z desetimi glasovi razlike premagal evropskega poslanca Milana Brgleza, še prej pa v prvem krogu izločil vodjo poslanske skupine Janija Prednika in ajdovskega župana Tadeja Beočanina. Mnogi se zdaj sprašujejo, ali bo Hanu uspelo konsolidirati stranko in v katero smer jo bo popeljal.

Pišemo, zakaj koalicija SDS in SD ni mogoče in kaj se je zgodilo Borutu Pahorju, ko se je pred dvajsetimi leti ogrel za idejo o veliki koaliciji; kako je Milan Kučan lobiral za Milana Brgleza; razkolu v poslanski skupini SD, kako je Janija Prednika na kongresu sesul Soniboj Knežak in kako je Han ljudski kot Pahor.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24