Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Hanova porcija Kučanu: bo novi predsednik SD res odpeljal stranko v naročje Janeza Janše?

Deli na:
Hanova porcija Kučanu: bo novi predsednik SD res odpeljal stranko v naročje Janeza Janše?

Izvolitve Matjaža Hana za predsednika SD se je najbolj razveselila Tanja Fajon, ki bo ostala zunanja ministrica in podpredsednica vlade. - Foto: Bobo

Kako vroča je juha, ki jo bo moral pojesti novi predsednik SD Matjaž Han in komu jo bo serviral? Njegovi nasprotniki strašijo s koalicijo z Janezom Janšo, vendar zanjo Han ne bi niti dobil soglasja vodstva stranke.

Medtem ko se je že spravil z Milanom Brglezom in Tadejem Beočaninom, ga sestanek z Janijem Prednikom še čaka. Bivši predsednik Milan Kučan pa je menda nad stranko obupal, saj pravi, da naj v SD kar sami pojedo, kar so skuhali.

Socialni demokrati so na kongresu dobili novega predsednika. Dosedanjo prvo damo, zunanjo ministrico Tanjo Fajon, je zamenjal gospodarski minister Matjaž Han, ki je z desetimi glasovi razlike premagal evropskega poslanca Milana Brgleza, še prej pa v prvem krogu izločil vodjo poslanske skupine Janija Prednika in ajdovskega župana Tadeja Beočanina. Mnogi se zdaj sprašujejo, ali bo Hanu uspelo konsolidirati stranko in v katero smer jo bo popeljal.

Pišemo, zakaj koalicija SDS in SD ni mogoče in kaj se je zgodilo Borutu Pahorju, ko se je pred dvajsetimi leti ogrel za idejo o veliki koaliciji; kako je Milan Kučan lobiral za Milana Brgleza; razkolu v poslanski skupini SD, kako je Janija Prednika na kongresu sesul Soniboj Knežak in kako je Han ljudski kot Pahor.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24