FON_4412 Odkrito.si

FOTO: Na obisku pri Urški Vučak Markež

Sanja Grohar s fantom_osebni arhiv Svet24.si

FOTO: Poročila se bo letos poleti v Sloveniji

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za soboto, 21. aprila

dva vzporedno, kolesarji Svet24.si

Čigave so ceste? Kolesarji sami krivi za nesreče?

niall horan videospot Najstnica.si

Niall Horan razkril svoje zdravstveno stanje

moški Njena.si

Šok: 'Oče' devetih otrok izvedel, da je neploden!

nuska Njena.si

Pompozne grimase žirantov ob pevskih nastopih

Slovenija

Halo, tukaj Tina Tomlje, žena udbovca Janeza Zemljariča

Deli na:
Halo, tukaj Tina Tomlje, žena udbovca Janeza Zemljariča

Foto: Primož Lavre

Tina Tomlje (v sredini) želi Reporterjeve fotografije, njen mož Janez Zemljarič pa kazensko preganja fotografa Primoža Lavreta.

Saj ni res, pa je! V uredništvo nas je poklicala Tina Tomlje, žena zloglasnega Janeza Zemljariča, in nas zaprosila za fotografije s slavnostnega sprejema pri ljubljanskem županu Zoranu Jankoviću ob »dnevu zmage«. V Reporterju smo namreč objavili fotografijo, na kateri se Janković in Zemljarič pogovarjata, zraven pa je bila še Tomljetova.

»Ni problema, gospa,« ji je odgovoril naš fotograf Primož Lavre, »vendar pod pogojem, da vaš mož, gospod Zemljarič umakne kazenske postopke zoper Reporter.« Zemljarič namreč kazensko preganja Lavreta in pisca teh vrstic, prvega zaradi fotomontaže, katere sploh ni avtor, slednjega pa zaradi člankov o udbovskih umorih.

Toda Tomljetova je bila neomajna: »To pa ne. Ne bom mu tega rekla!« Našemu fotografu je očitala, da ni svetovljanski, ker ji kljub tožbi njenega moža ne želi poslati fotografij. »Potem pa si jo bom kar iz Reporterja izrezala,« je zaključila.

Seveda se na Reporterju ne bojimo sodnega postopka, ki ga je že pred tremi leti sprožil Janez Zemljarič. Je pa vendarle nenavadno, da njegova žena od fotografa, ki ga kazensko preganja njen mož, pričakuje usluge s fotografijami.

Tomljetova je v letih 1982 do 1986 zasedala položaj, ki je bil enakovreden ljubljanskemu županu. V takratnem obdobju je bil njen mož Janez Zemljarič predsednik izvršnega sveta (vlade) in nato podpredsednik zveznega izvršnega sveta (jugoslovanske vlade). Pred tem je bil notranji minister in še prej načelnik Udbe.

Zemljarič in Tomljetova živita v Murglah, nedaleč stran od bivšega predsednika partije in države Milana Kučana. Njega na slavnostnem sprejemu ni bilo, saj je bil takrat na sprejemu pri ruskemu avtoritarnemu predsedniku Vladimirju Putinu.

Med slavnostnim sprejemom so novinarji Zemljariča vprašali, ali naj se Janković vnovič poda na državne volitve in kandidira za premierja. »Želim. In verjamem, da bo kaj storil!« je odgovoril.