stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Hajdinjak: Slovenija si lahko oddahne, da Cerarjeve vlade ni več

Deli na:
Hajdinjak: Slovenija si lahko oddahne, da Cerarjeve vlade ni več

Valentin Hajdinjak - Foto: Bobo

Po besedah podpredsednika NSi Valentina Hajdinjaka si lahko Slovenija po odstopu premierja Mira Cerarja oddahne, da te vlade ni več. To pravzaprav niti ni čudno, kajti ta vlada ni imela jasnih prioritet in jasnih ciljev, je poudaril in dodal: "Skrajni čas je, da priložnost za vodenje države dobimo stranke, ki imamo rešitve in mislimo resno."

"Čakalne vrste pri zdravnikih so vse daljše, plače in pokojnine so nizke, davki so previsoki, modernizacije pravosodja ni bilo in namesto, da bi se vlada ukvarjala s problemi, ki tarejo ljudi, je bila razglašena in se je ukvarjala sama s sabo," je bil do aktualne vlade kritičen Hajdinjak.

Kot je pojasnil, je premier je vseskozi prevzemal odgovornost za svoje ministre, kajti tudi opozicija mu je večkrat predlagala zamenjavo določenih ministrov, ki niso delali dobro. "Vendar premier tega ni upošteval, s tem pa je seveda na marsikaterem področju prevzel odgovornost tudi osebno nase," je dodal.

Po njegovih besedah je čas, da "uredimo poslovno okolje, zvišamo plače, znižamo davke, uredimo zdravstveni sistem, se usmerimo v prihodnost in pripravimo Slovenijo na izzive, ki so pred nami".



Kdaj bodo volitve, je po njegovih besedah odvisno od predsednika države, v NSi pa se jih ne bojijo. "Mi jih čakamo in gremo lahko na volitve tudi jutri, kajti skrajni čas je, da Slovenija dobi vlado, kot si jo zasluži, vlado, ki bo reševala probleme državljank in državljanov," je prepričan.

Glede možnosti novega mandatarja v tem sklicu je dejal, da je po njegovem mnenju za Slovenijo v tem trenutku najbolje, da gre na volitve in da dobi vlado, ki bo znala in zmogla reševati probleme.

Čeprav bo sedanja vlada do imenovanja nove opravljala tekoče posle, mora po Hajdinjakovih besedah probleme, ki so pred njo, reševati. "Konstruktivno in državotvorno bi bilo, če bi to delala v soglasju ali v nekem pogovoru tudi z ostalimi parlamentarnimi strankami," je dejal Hajdinjak. Želi si, da kljub odstopu predsednika vlade ne bi prišlo do zastojev v primeru NLB, pri uresničevanju arbitražne odločbe in drugih zadevah.