Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Gorenak vztraja, da je MNZ v DZ vrnilo toliko podpisov, kot jih je dobilo

Deli na:
Gorenak vztraja, da je MNZ v DZ vrnilo toliko podpisov, kot jih je dobilo

Foto: Bobo

Ministrstvo za notranje zadeve je v postopku preverjanja podpisov Sindikata KNG pod pobudo za referendum o slabi banki v DZ vrnilo 2733 podpisov, kolikor jih je dobilo, je na podlagi ugotovitev nadzora danes v Ljubljani povedal minister Vinko Gorenak.

"Napake na ministrstvu za notranje zadeve ni bilo. Preverili smo vse, kar smo od DZ dobili, in vrnili smo vse, kar smo od državnega zbora dobili," je ugotovitve nadzorne skupine, ki jo je v torek imenoval minister in je pregledala postopek preverjanja podpisov na ministrstvu, v izjavi za medije strnil Gorenak.

Nadzorna skupina je ugotovila, da je ministrstvo prejelo (in DZ vrnilo) 2733 podpisov, pri čemer jih je bilo 2346 ustreznih, 387 pa neustreznih.

Nadzorna skupina meni, da glede na pregled dokumentacije, razgovore z uslužbenci in vpogledu v informacijski sistem na ministrstvu "ne obstajajo razlogi za domnevo o izgubi listov s podpisi na ministrstvu za notranje zadeve", je dejal vodja nadzorne skupine Mile Nunič.

Sindikat je v DZ oddal 3127 podpisov, kar je v internem nadzoru ugotovil tudi DZ, ki hrani originale podpisov. Nadzor v DZ pa je tudi pokazal, da je DZ ministrstvu poslal 36 listov s podpisi več, kot jih je prejel nazaj.