Julian Assange Svet24.si

Julian Assange se bo lahko vrnil v Avstralijo

toča, uničen pridelek, škoda, Svet24.si

Zadnje neurje s točo bi lahko omilili, a je na ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

nogomet slovenija - srbija Ekipa24.si

Dan D za Slovence! V Kölnu obračun z Anglijo za ...

aleš-valič Njena.si

Aleš Valič o odnosu z ženo, vnukih in svojem ...

doncic af Ekipa24.si

Slovenci danes v polnih Stožicah proti Litvi! Bo ...

Slovenija

Gorenak in Goršek podprla policiste, ki so deložirali Vaskrsićeve

Deli na:

Minister za notranje zadeve Vinko Gorenak in generalni direktor policije Janko Goršek sta včeraj obiskala litijske policiste in jim izrazila podporo za opravljene naloge pri petkovi deložaciji družine Vaskrsić. Oba bi sicer želela finančno nagraditi policiste, a denarja ni, sta poudarila v izjavi za medije.

Notranji minister Vinko Gorenak je prepričan, da je policija pri petkovi deložaciji Vaskrsićevih opravila zgolj delo po nalogu sodišča. "Policisti so delo opravili tako, kot je treba, sicer mene ne bi bilo danes tukaj," je poudaril. Ko se jasno oceni, da gre za zakonito opravljeno delo, je po njegovem mnenju treba priti pred policiste in se z njimi pogovoriti.

Spomnil je čas pred 20 leti, ko se je v podobnih primerih, policiste nagrajevalo z eno plačo. A danes policistom po ministrovih besedah ne morejo dati nič, razen zahvale.

Sicer sta z Gorškom s policisti izmenjala mnenja o poteku petkove deložacije, pogovarjali so se tudi o težavah, s katerimi se srečujejo policisti pri vsakodnevnem delu, od opreme avtomobilov in podobno.

Gorenak je poudaril, da bo morala država letos varčevati "na celi črti", kar pomeni pri vseh javnih uslužbencih in vseh stroških. V tem trenutku potekajo pogajanja o rebalansu proračuna in notranji minister bo storil vse, da bo policija vsaj kar se tiče policijske opreme dobila toliko, kolikor je potrebno, je obljubil Gorenak.

Goršek pa se je odločil podpreti policiste, ker so opravili resnično nehvaležno delo. "Gre za gesto podpore, da podpremo vse njihove aktivnosti za delo, ki so ga opravili in ki je bilo resnično nehvaležno. Naši policisti so svoje delo opravili korektno," je poudaril Goršek.

Policisti so, kot je pojasnil, poskušali biti tudi takšni, da so z "najmilejšimi prisilnimi sredstvi" skušali zadevo nekako sanirati. A dejstvo je to, da policija pač mora izvajati naloge, ki jih določa zakon, je pojasnil. Zato se mu zdi, da je solidarnostna podpora vodstva policije v takšnih primerih nujno potrebna.

Na očitke, da je policija s protestniki v petek ob deložaciji pregrobo ravnala, pa je Goršek zagotovil, da so policisti "res poskušali spoštovati dostojanstvo in človekove pravice".

Sicer pa bi bil Goršek, kot je dejal, zelo vesel, da bi policiste za opravljeno delo pri deložaciji tudi finančno nagradil, a žal, kot je še dejal, razen njunega obiska z notranjim ministrom in besed podpore, nimajo možnosti za dodatno finančno motivacijo.