Revija Reporter
Slovenija

Stric Gregor Golobič pozdravil novo zeleno stranko Zgojznikove in Macerla ter ošvrknil Niko Kovač, ker noče biti zraven

Igor Kršinar
1 3.845

9. dec. 2021 9:27 Osveženo: 9:33 / 09. 12. 2021

Deli na:

Gregor Golobič

Primož Lavre

Ustanovitev nove stranke Zelena Vesna, ki sta jo napovedala ekologa Uroš Macerl in Urša Zgojznik, je razveselila Gregorja Golobiča, nekdanjega prvaka zdaj že nekdanje stranke Zares, še prej pa dolgoletnega generalnega sekretarja LDS.

»Prvič po desetletju nekaj presenetljivega - in še pozitivnega zapovrh. Upam, da bo s tem konec 25-letne odsotnosti zelene politične opcije. Spotoma pa še imeniten kontrast obupno praznih novokomponiranih blefov tranzicijskih preužitkarjev, kot sta Peter Jambrek in Marko Voljč...« je čivknil Golobič, ki se na tviterju še vedno predstavlja kot Zares Gregor.

»Vsekakor bo to zanimiva kombinacija. Je pa res deplasirano in precej pokroviteljsko od Nike Kovač, da Macerla ali Zgojznikovo reducira na referendum o vodah - njun zeleni track record daleč presega njenega ali eno vprašanje...,« je še pripomnil na izjavo Nike Kovač, da je ne bo zraven, saj naj bi bila zanjo ta stranka preveč konservativna.

Nika Kovač je sicer kot prva dama Inštituta 8. marec z njima sodelovala pri aktivnostih ob referendumu o zakonu o vodah. »Po referendumu sem pogosto povedala, da skupna stranka vseh skupin, ki smo pri referendumu sodelovali, ni mogoča, ker smo si preveč različni,« je napisala na faceboooku.

»Nismo se strinjali glede vprašanja enakopravnosti spolov, socialnih politik, kapitalizma, cepljenja, LGBT enakopravnosti, splava. Marsikomu je bil bližje NSI kot mi. Pogosto smo se kregali. Na koncu nas je povezala voda in narava. Novica o stranki me je najprej prestrašila. Bojim se zlorabe referenduma za partikularne interese posameznikov. Potem pa sem se spomnila, da je ustanavljanje stranke legitimna pravica vseh. Urošu, Urški, Mihi želim srečo. Mi pa smo dobili stranko na konzervativnejši strani, ki jo lahko vedno pokličemo.«