kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Golob zdravnikom: Zamrznite stavko!

Deli na:
Golob zdravnikom: Zamrznite stavko!

Robert Golob in Valentina Prevolnik Rupel - Foto: M24/Sašo Radej

Predsednik vlade Robert Golob poziva zdravnice in zdravnike, da takoj zaustavijo stavkovne aktivnosti ter prekinejo negotovost in agonijo slovenskih pacientov v javnem zdravstvenem sistemu, ker si pacienti tega zagotovo ne zaslužijo, je dejal v izjavi za medije.

Golob je dejal, da se je v preteklih tednih večkrat srečal s predstavniki zaposlenih v zdravstvu, z direktorji javnih bolnišnic in v zadnjem tednu dvakrat tudi z vodstvom sindikata Fides.

"Kljub temu, da lahko na nek način razumem borbo zdravnic in zdravnikov v okviru sindikata Fides, da se borijo za svoj finančni položaj, pa je popolnoma nesprejemljivo, da to počnejo na račun pacientov. " je poudaril.

Ob tem se je zahvalil tihi večini zaposlenih v zdravstvenem sistemu, ki danes stavki navkljub omogočajo, da sistem deluje. "Meni je žal, da je zaradi aktivnosti njihovih kolegov in kolegic danes njihov ugled omajan med ljudmi," je dejal in pristavil, da ni prav, da je tako.

Dodal je, da je na četrtkovem sestanku z vodstvom sindikata Fides jasno izrazil pričakovanje, da se v naslednjem tednu intenzivno lotijo pogajanj o novi kolektivni pogodbi za celoten steber zdravstva, "ker lahko samo na takih pogajanjih in na tem mestu naslovimo vsa odprta vprašanja".

Ob tem pa je izrazil pričakovanje, da Fides za čas trajanja pogajanj stavko zamrzne. "Kolikor sem razumel, bo ta odgovor prišel danes tekom dneva," je še dejal.