Princ Andrew Svet24.si

Princ Andrew strah in trepet za svoje zaposlene

Danijela, Križanke Svet24.si

Križanke v en glas pele z Danijelo

jansa dimnik marcic jahta Necenzurirano

Ko Janšev golf partner toži, najame Natašo Pirc...

naslovka-FOTKA Reporter.si

Neofašistična koalicija: zakaj Janez Janša ...

olimpija green dragons Ekipa24.si

Uh, kako ganljivo: Green Dragonsi za umrlega ...

The L Word Odkrito.si

Najbolj seksi televizijske serije vseh časov

prepelic-tobey Ekipa24.si

Spet se dviga prah! Kaj to pomeni za slovensko ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Golob o morebitni rekonstrukciji vlade: o tem bomo odločali po referendumu

Deli na:
Golob o morebitni rekonstrukciji vlade: o tem bomo odločali po referendumu

Luka Mesec, Robert Golob in Tanja Fajon - Foto: STA

Predsednik vlade Robert Golob je v izjavi za medije dejal, da dogovora o rekonstrukciji vlade ni. S tem se je odzval na izjavo ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luke Mesca, da ministrstva za solidarno prihodnost ne bo. Tega naj bi Mesec prevzel po zakonu o vladi, ki ga zaenkrat ovira referendumski postopek.

Golob je v izjavi za medije po seji sveta stranke Gibanja Svoboda dejal, da zakona o vladi, dokler je v referendumski pobudi, tako ali ne morejo spreminjati.

Če bodo zbrani in vloženi podpisi za referendum, katerega pobudnica je SDS, ga bodo tudi zagovarjali. "Nič se ne spreminja, ne glede na to, kaj nekdo izjavi. Kdorkoli v tem trenutku," je dejal.

Golob meni, da se je po nepotrebnem ustvaril vtis, da gre v tem zakonu o vladi le za tri nova ministrstva. "Ta zakon je bistveno več," pravi Golob. Bistvo zakona je reorganizacija vlade, saj da reorganizira celo vrsto sektorjev - nekatere povezuje, druge razdružuje, vključno z resorji, s katerimi so povezana stanovanja in dolgotrajna oskrba. "Ne glede na personalno zasedbo posameznega ministrstva," je dejal."Ko bo zakon stopil v veljavo, bomo morali imenovati ministre. Pika," je dejal Golob. O morebitni rekonstrukciji vlade pa se bodo odločali pozneje, je dejal. "O tem ni bilo v koaliciji popolnoma nobenega dogovora," je dejal Golob. Dodal je, da so se dogovorili le, da s tem ne bodo prehitevali, dokler referendum ne bo mimo.

Mesec je pretekli teden namreč v pogovoru za STA dejal, da ministrstva za solidarno prihodnost, ki ga je načrtovala vlada Roberta Goloba, ne bo, ne glede na izid referenduma. Dodal je, da bo ostal minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter napovedal, da bodo na ta resor prenesena področja stanovanjske politike, dolgotrajne oskrbe in ekonomske demokracije. Mesec je zatrdil, da je o tem obvestil predsednika vlade.

SDS je podpise za referendum o zakonu o vladi sicer začela zbirati 1. septembra. Zbirali jih bodo 35 dni, do 5. oktobra.