908475_154-hitra_cesta_rebrnice Svet24.si

»Dvajset let sem prevoznik, a česa takega še ...

nevihta, obala, izola Svet24.si

Na jadranski obali bo zavladala močna burja, ...

rt konj smokvica vela rogoznica Necenzurirano

Našli smo lastnika jahte, ki jo je potopil pijani...

marjan podobnik-SASO RADEJ006 Reporter.si

Podobniku so grozili z likvidacijo: »Vredni ste ...

Jaka Bijol Ekipa24.si

Ooooo Jaka Bijol ... Morda bo tale napev grmel s ...

brajde1 Njena.si

Ozadje istrske pesmi Brajde, ki je prevzela ...

roglic Ekipa24.si

Roglič z zlomljenim vretencem, iz Nemčije pa ...

Slovenija

Golob: Naš glavni cilj je bil, da na volitve privabimo čim več volivcev

Deli na:
Golob: Naš glavni cilj je bil, da na volitve privabimo čim več volivcev

Robert Golob - Foto: Gibanje Svoboda

Premier in predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob je vesel, da bo volilna udeležba na tokratnih volitvah slovenskih poslancev v Evropski parlament očitno daleč najvišja doslej. Velika zmaga današnjega dne je volilna udeležba, je dejal ob prihodu v volilni štab stranke. Pričakuje tudi, da bo Slovenija danes Evropi pokazala levosredinski obraz.

Golob se je zahvalil volivcem, ker so se danes množično udeležili tako volitev slovenskih poslancev v Evropski parlament kot treh posvetovalnih referendumov. "To je bil naš glavni cilj. Da na volitve privabimo čim več volivcev. Ker so pomembne," je zatrdil premier. Zato je zelo vesel, da bo udeležba očitno daleč najvišja doslej, ko gre za volitve slovenskih poslancev v Evropski parlament.

Glede volilnega rezultata za Gibanje Svoboda je zelo optimističen. A prava volilna zmaga danes je, da je toliko ljudi prišlo na volitve, je zatrdil. Voljo volivcev, ki bo znana po 23. uri, bodo spoštovali, kot vedno, je dodal.

A že pred objavo izidov je izrazil zadovoljstvo in ponos, da je Slovenija danes "za razliko od kakšne druge, večje članice EU" Evropi pokazal levosredinski obraz.

Ob tem je odgovoril na vprašanje o rezultatih vzporednih volitev v Franciji, ki so pokazali na močan zasuk v prid skrajni desnici. V Franciji se vladajoča stranka predsednika Emmanuela Macrona po Golobovi oceni očitno ni dovolj zavedala pomena evropskih volitev in vanje ni dovolj investirala oz. je njihov pomen podcenjevala.

"V Sloveniji je drugače, zavedali smo se tega pomena in rezultat bo drugačen," je napovedal. "V Franciji pa bodo dobili popravni izpit, in morda je prav tako," je še rekel.