Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

»Golazen!«: Bandelli besnel nad desnico, nato se je skesano opravičeval, ko so ga udarili po žepu (VIDEO)

Deli na:
»Golazen!«: Bandelli besnel nad desnico, nato se je skesano opravičeval, ko so ga udarili po žepu (VIDEO)

Poslanec SAB Marko Bandelli. - Foto: Primož Lavre

Kakšen človek si, če si pripravljen druge ljudi, ki ti niso všeč, zmerjati z golaznijo? S to skrajno žaljivo zmerljivko je poslanec SAB Marko Bandelli na tviterju označil koalicijske stranke in s tem vse njihove volivce.

Bandellijev tvit je z všečkom takoj podprl poslanec Levice Luka Mesec, kar pomeni, da v svojem razmišljanju ni bistveno drugačen od poslanskega kolega Mihe Kordiša. Ta je v enem od svojih javnih nastopov označil sedanjo vlado kot fašistoidno in za kolaborante vse, ki z njo sodelujejo. Ob tako grobih napadih na vse volivce koalicijskih strank bi pričakovali odziv varuha človekovih pravic, a se je tudi tokrat, tako kot že večkrat doslej, zavil v molk.

Teža besed, ki jih je Bandelli namenil desnim volivcem, morda najbolj razkriva zapis prizadetega Domna Cukjatija, ki je po Bandellijevi primitivni objavi zapisal: »Spoštovani g. Bandelli! Sem Domen Cukjati, domoljub, magister informacijskih znanosti, 18 let delovne dobe, plačujem davke, skrbim za 7 otrok (bodočih davkoplačevalcev), podpiram Janeza Janšo, sem občinski svetnik, član SDS. Če sem vas prav razumel, sem po vašem mnenju GOLAZEN?«  

Da se je tistega, ki trese žaljivke iz rokava, treba lotiti bistveno manj prijazno, vedo v ajdovskem podjetju BIA Separations. Odločili so se za povsem konkretno dejanje. Z izvajalci, katerih dobavitelj so Bandellijeva podjetja, ne bodo več sodelovali. Je bil to eden od glavnih razlogov, da je Bandelli nato pohitel z opravičilom? V njem je zapisal, da se iskreno opravičuje vsem tistim, ki so se ob njegovem izrazu »golazen« čutili užaljene. Kdor misli, da se je iskreno posul s pepelom, je v zmoti, kajti ob koncu opravičila je z zapisom, da je »priznati lastne napake znak zrelosti, odgovornosti in modrosti«, spet opeval svojo lastno samovšečno podobo.