sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Gibanje Nova prihodnost bi bilo del širše reformne koalicije

Deli na:
Gibanje Nova prihodnost bi bilo del širše reformne koalicije

Foto: Bobo

Gibanje Nova prihodnost je bilo ustanovljeno zaradi nestrinjanja z uničevanjem razvojnih možnosti Slovenije ter popolnega gospostva nad civilno družbo, je povedal vodja gibanja Milan Balažic.

Zavzemajo se za oblikovanje reformne politične večine in ne izključujejo možnosti, da gibanje preraste v politično stranko, je dodal.

Civilno-družbeno gibanje Nova prihodnost, ki so ga danes predstavili na novinarski konferenci, svoje delovanje utemeljuje na štirih dokumentih, ki so objavljeni tudi na spletni strani gibanja, in sicer na Majniški deklaraciji 2016, Resoluciji o razmerah v Sloveniji in kaj narediti, Manifestu: Svoboda in varnost ter na Evropski listini: Več Slovenije, manj EU.

V njih se zavzemajo za svobodo državljana in avtoriteto države, močno civilno družbo in voditeljsko vlado ter kapitalizem, ki služi ljudstvu. Balažic je poudaril, da bo gibanje te vrednote zagovarjalo v vseh svojih dejavnostih.

Ime gibanja Nova prihodnost so izbrali zato, ker so v gibanju proti stari prihodnosti, oblikovani po negativni preteklosti. Z državljanskim pogumom želijo prebuditi civilno družbo, je še opozoril.

Kot politična stranka bi bilo gibanje Nova prihodnost del širše reformne koalicije in šele ta lahko oblikuje vlado dejanj. Takšna vlada pa bi morala že v začetku izvesti reforme, kot so prepolovitev državne birokracije, zaostritev kazenske zakonodaje, ustvariti bi morala moderno okolje za tuje investitorje, ki nosijo nova delovna mesta, ter izvesti reformo zdravstva po skandinavskem modelu ter reformo šolstva z več matematično-naravoslovnih in manj družboslovnih študijev.

Zavzemala bi se tudi za zapis pravice do brezplačnega interneta v ustavo, strogo povezavo zunanje politike z gospodarsko diplomacijo in prepoved korporativnih strank, je še dejal Balažic, sicer politolog, nekdanji poslanec in diplomat.