Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Gantar brani Kreka pred opozicijo: Vsak med nami ima včasih slab dan

Deli na:
Gantar brani Kreka pred opozicijo: Vsak med nami ima včasih slab dan

Milan Krek - Foto: Vestnik, Rtv

Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek je za STA zavrnil očitke iz dela opozicije o rušenju ugleda institucije zaradi nastopa na ponedeljkovi novinarski konferenci, ko je med drugim pojasnjeval nošnjo mask. Dodal je, da ima dovolj političnih bojev na plečih NIJZ. V bran mu je stopil tudi minister za zdravje Tomaž Gantar.

Na Gantarja so včeraj namreč člani odbora DZ za zdravstvo iz vrst opozicijskih SAB, SD, Levice in LMŠ naslovili pismo, v katerem ga pozivajo k ukrepanju zaradi neprimernega in nedopustnega ravnanja Kreka na ponedeljkovi novinarski konferenci, Kreka pa so pozvali k odstopu.

Krek, ki pisma sicer še ni prebral, je včeraj v odzivu za STA pojasnil, da ni pooblaščen za interpretacije ukrepov ministrstva za notranje zadeve niti za sklepe vlade, kar so ga novinarji spraševali v ponedeljek. "Lahko samo dajem pojasnila v okviru NIJZ, ne morem komunicirati nečesa, kar ni v mojem področju," je poudaril.

Pisma opozicije do včerajšnje popoldanske izjave za medije ni uspel prebrati niti minister Gantar, o njem ga je obvestila piarovka. "Vsak med nami ima včasih slab dan, naredi kakšno napako. Hotel je biti dovolj izčrpen, razumljiv, šlo je v drugo smer. Jaz tega ne jemljem kot tako hudo napako, da bi o tem razpravljali," je minister ocenil Krekov nastop. Dodal je še, da politika sproža različne govorice, a sam na to kaj veliko ne da.