sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

G. Preac: Fašist, nacist, rasist, islamofob in ključna vloga ženske

Deli na:
G. Preac: Fašist, nacist, rasist, islamofob in ključna vloga ženske

Foto: Reuters

No, z migrantsko krizo bomo vsaj razčistili besede fašist, nacist, rasist, islamofob in druge. In nasilje in širino nekoga, ki drugega etiketira in obmetava s psovkami in slabšalnimi besedami.

Kakšni so to ljudje, ki te kar določijo? So sami roboti? So dogmatiki, ki ne vidijo, da je vsak človek različen in veliko različic v enem širokem mnenju ali temi? Mislim, da so vsi spori ravno zaradi ozkomiselnosti. Se vam zdi, da je nekdo človekoljub, svobodoljub, miroljub, ki druge obmetava s psovkami in slabšalnimi besedami in oznakami? No, jaz bi se bal vsakega, ki sovraži. In ne bi vzel za prijatelja sovražnika. Najprej, nimam sovražnika. Drugič pa sovražnik kogarkoli ni oseba, ki bi si jo želel blizu. Ker je vsakdo, ki kaj sovraži, nasilnež. In si hitro poišče drugo sovraštvo. Naučen je sovražiti, ni uravnotežen, najbrž niti ne uravnovešen. In to se dogaja ravno z ekstremno levico ali ekstremno desnico ali z vero ali z vsakim totalitarizmom.

Totalitarizem in dogma je način razmišljanja, ki je povsem enostranski, zakodiran, zaslepljen. In v islamu, se mi zdi, da je ključno za nasilje, ker moški ni uravnotežen, oziroma ni uravnoteženosti - beri enakopravnosti - spolov. Mislim, da je to največji dosežek evropske kulture in s prihodom milijonov muslimanov se bo to zgubljalo. Ker je nek običaj, razmišljanje v družini, človeku, socializaciji in se pokolenja ne bo spremenilo. Se ne more. Z integracijo ali brez. V bistvu si sami spodkopavamo temelj našega razvoja, razmišljanja, miru, vsega napredka.

Ko sprejemamo ljudi, ki imajo žensko za neenakopravno, podrejeno. Ki imajo svojo vero za večvredno. Ker so potem drugi manjvredni. S psevdo človekoljubjem in nelogičnim nepragmatizmom (idealizmom) nam neizobraženi ali enostransko izobraženi v evropo vabijo ljudi totalitarizma. Če ženska in moški nista enakovredna, če ni pluralnosti mišljenj (ker je dogma), kako naj bi potem delovala demokracija? No, v nobeni islamski državi demokracija ne deluje. Niti človekove pravice. Niti gospodarstvo. In od tod seveda vojne in migracije.