stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Free Market Road Show: Evropa za svobodni trg

Deli na:
Free Market Road Show: Evropa za svobodni trg

Foto: Primož Lavre

Road show« svobodnega trga (Free Market Road Show) že četrtič v Sloveniji organizira društvo Svetilnik in njegova predsednica Tanja Štumberger Porčnik.

Kakšna bo Evropa prihodnosti? Kakšno si želijo ljudje? V katero smer bo šla? Kaj lahko spremenijo volitve v Evropski parlament? Kako naj se Evropa vrne k svojim koreninam? Ali naj države živijo v okviru svojih zmožnosti ali varčevanje pomeni izgubo socialnosti?  To so samo nekatera vprašanja, na katera bo skušal odgovoriti sedmi »road show« svobodnega trga (Free Market Road Show). Že četrtič ga v Sloveniji organizira Društvo za promocijo svobode Svetilnik v sodelovanju z več kot štiridesetimi vodilnimi misleci in univerzami iz vse Evrope in Kavkaza ter mednarodnimi organizacijami, kot so avstrijski center za ekonomijo, Neumannov sklad za svobodo in organizacijo Evropski študenti za svobodo.

Slovenski del dogodka bo v torek, 22. aprila, v konferenčnem delu hotela Slon v Ljubljani, začel se bo ob 14. uri in se v treh sklopih končal ob 19. uri. O tem, ali je Bruselj lahko pot do blaginje, ali naj se njegove pristojnosti še razširijo, bodo govorili Draško Veselinovič, profesor francoske univerze Paula Cézanna Pierre Garello, Andraž Grahek in Gordon Kerr iz angleškega centra Cobden. Kako naj Evropa prepreči beg možganov, zadrži nadarjene kadre oziroma kje je naredila  napako, bodo razpravljali liechtensteinski princ Michael, Žiga Turk in predsednica Svetilnika Tanja Štumberger Porčnik. O političnem ekstremizmu, multikulturizmu in kakšna naj bo evropska politika do priseljevanja, pa profesor bonske univerze Erich Weede, Damir Črnčec, Anže Logar in Matevž Kadak. Udeležence bo pozdravil tudi avstrijski veleposlanik v Sloveniji Clemens Koja.

Medijski sponzor dogodka je tudi naša revija Reporter, ki bo v naslednji številki objavila intervju s princem Michaelom.