franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Franci Matoz: Sodbo bomo razveljavili

Deli na:
Franci Matoz: Sodbo bomo razveljavili

Foto: Bobo

Odvetnik prvaka SDS Janeza Janše Franci Matoz pravi, da ga je sodba višjega sodišča v zadevi Patria presenetila. Začuden je, od kod argumenti za zavrnitev njihove pritožbe. Čeprav sodbe še ni prejel v roke, Matoz napoveduje, da bodo izkoristili vsa pravna sredstva, da sodbo razveljavijo. "Sodbo bomo razveljavili," je še napovedal.

"Sodba višjega sodišča, ki je podrobno ne poznam, ker je še nisem prejel, sem pa o njej bil seznanjen, me je presenetila. Nikakor ne najdem pravnih argumentov, kako bi lahko nekdo zavrnil pritožbo zoper sodbo, s katero se nekoga obsodi za sprejemanje obljube nagrade od neznanega podkupovalca na neznanem kraju ob neugotovljenem času in neznanem načinu," je povedal Matoz.

Zato je napovedal, da bo sodbo v miru prebral, nato pa vložil izredno pravno sredstvo. "Z gospodom Janšo bomo izkoristili vsa pravna sredstva, da tako sodbo razveljavimo, ker je krivična, nezakonita in zagotovo nima oprijemljivih argumentov," je zatrdil Matoz. Ob tem je zatrdil, da o možnosti alternativnega prestajanja kazni sploh ne razmišljajo.

Ljubljansko višje sodišče je potrdilo prvostopenjsko sodbo v zadevi Patria, tako je sodba postala pravnomočna. Predsednik SDS Janez Janša je tako obsojen na dve leti zapora, prokurist Rotisa Ivan Črnkovič in brigadir Tone Krkovič pa na 22 mesecev. Vsi trije bodo morali v treh mesecih plačati tudi po 37.000 evrov denarne kazni in še sodne takse.