Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Poslanec SDS Franc Breznik se hvali, da je na Dunaju delal za Siemens, a v podjetju ne vedo zanj

Deli na:
Poslanec SDS Franc Breznik se hvali, da je na Dunaju delal za Siemens, a v podjetju ne vedo zanj

Franc Breznik še vedno rad zahaja na Dunaj, kjer naj bi od 1993 do 1997 pri Siemensu vodil tim za razvoj robotiziranih sistemov, a tam se ga ne spomnijo in niso imeli take skupine. - Foto: Instagram

»Ob dejstvu, da sem drugače od tebe, Roman Jakič, s svojim znanjem in patenti oddelal del kariere v Simensu, približno vem, kaj je znanje. V teh dneh nisem srečal nobenega stavkajočega dijaka, študenta ali profesorja iz tehnike ali medicine. Sami mešetarji megle, kot ti!« je poslanec SDS Franci Breznik tvitnil nekdanjemu poslancu in ministru, ki se je zgražal nad tem, ko je predlagal, da imajo učenci in dijaki le 14 dni letnih počitnic. Tako se je februarja odzval na proteste dijakov in učencev ter njihovih staršev za odprtje šol, ki so že štiri mesece delovale na daljavo.

Kot piše v biografiji poslanca Breznika, ki jo najdemo na Wikipediji, je poklicno kariero začel v Avstriji leta 1991. Njegovo delo je potekalo na področju razvoja hotelskih kartičnih sistemov. Bil je med pionirji razvoja in uvajanja brezkontaktnih kartičnih sistemov, ki delujejo po principu induktivne zanke. Delal je za podjetja Munin, Hugin-Sweda, Multicard in Siemens.

V njegovem življenjepisu ob njegovi poslanski predstavitvi na spletni strani državnega zbora piše, da je bil od leta 1991 do 1993 v podjetju Hugin-Sweda vodja servisa za registrirne blagajne, nato pa od leta 1993 do 1997 v družbi Siemens na Dunaju vodja skupine za razvoj robotiziranih sistemov. Breznik je sicer leta 1990 končal srednjo elektrotehnično in računalniško šolo v Mariboru, diplomiral pa je šele po vrnitvi v Slovenijo, in sicer leta 2000 na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Mariboru in 2008 na celjski fakulteti za poslovne vede. Zato je zanimivo, da je podjetje, kot je Siemens, mesto vodje tima za razvoj robotiziranih sistemov zaupalo 23-letniku iz sosednje države.



Poslanca Breznika smo zato zaprosili, ali nam lahko kaj več pove o svojem delu pri Siemensu, vendar nas je zavrnil. Obrnili pa smo se tudi na družbo Siemens na Dunaju z vprašanji, ali so podatki, ki jih navaja poslanec Breznik na spletni strani državnega zbora točni in kaj je njegovo delo obsegalo. Če niso točni, pa nas je zanimalo, kdo je bil takrat vodja omenjenega oddelka. Odgovor Siemensa nas je zelo presenetil: »Ker na vaše vprašanje ni enostavno odgovoriti, smo raziskovanje razširili na nekatere kolege. V Siemensu AG Austria ne vemo, da je bil v preteklosti pri nas zaposlen gospod Franc Breznik. Poleg tega se ne spomnimo, da bi imeli tako enoto v našem podjetju.«

Po vrnitvi v Slovenijo se je Breznik zaposlil v Slovenski vojski, kjer je deloval pri projektu-prenovi tankov T-55S in logistične oskrbe. Leta 2010 pa se je zaposlil v Steklarni Rogaška, kjer je prevzel prodajo za območje Švice in Nemčije. Od leta 2011 je poslanec državnega zbora. Na zadnjih volitvah je v volilnem okraju dobil 35 odstotkov glasov. Po izvolitvi tretje Janševe vlade je postal državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve, vendar je po dobrem mesecu odstopil, ker so ga policisti zalotili med prehitro vožnjo, poleg tega pa še pod vplivom alkohola. Pozneje je izjavil, da je viski pil pri podjetju Derby, kjer je urejal donacijo za humanitarne organizacije v njegovi občini Lenart.