pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Huawei na pomoč slovenskim učencem pri pouku na daljavo

Deli na:
Huawei na pomoč slovenskim učencem pri pouku na daljavo

Fotografija je simbolična. - Foto: Profimedia

Slovenski učenci in dijaki se pripravljajo na zaključek šolskega leta, a morajo v času vladnih omejitev zaradi koronavirusa, v učnem procesu sodelovati od doma. Stotim učencem in dijakom iz socialnih ogroženih okolij, ki zaradi vladnih ukrepov in pomanjkanja primerne opreme, pri pouku ne morejo sodelovati, bo Kitajsko podjetje Huawei podarilo računalniške tablice v vrednosti 20.000 evrov.

Tablične računalnike so predali neposredno Zavodu RS za šolstvo, ki deluje pod okriljem Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, ki bo poskrbel za njihovo distribucijo otrokom, ki jih potrebujejo. Vsi učenci in dijaki danes še vedno nimajo možnosti sodelovanja pri pouku na daljavo, saj vladni ukrepi, ob zaprtju šol, ukrepov, s katerimi bi priskočili na pomoč tistim iz socialnih ogroženih okolij, niso predvideli.
 
Donacija tablic je že druga v vrsti donacij podjetja Huawei za namene lajšanja situacij šolajočih se otrok v času epidemije virusa COVID-19.  Ob tem iz Huaweija sporočajo, da moramo v posebnih okoliščinah biti človeški in prispevati k družbi ter na pomoč priskočiti tistim, ki to potrebujejo.

»Otroci so naša prihodnost, izobraževanje pa je za njih življenjskega pomena. Donacija tablic tistim, ki se do sedaj izobraževanju na daljavo niso mogli  priključiti je naš doprinos, da vsaj malo pomagamo tistim, ki pomoč potrebujejo in prispevamo za njihov boljši jutri. Tablice bodo koristne tako za izobraževalni proces, kot tudi za zabavo, hkrati bodo okno v svet, zdaj, ko smo vsi doma," še dodajajo v družbi.



Da je takšno ravnanje zapisno v DNK družbe, potrjuje tudi dejstvo, da je donacija tablic že tretja v vrsti, odkar imamo v Sloveniji razglašeno epidemijo. V mesecu marcu so skupaj s Telekomom Slovenije in družbo A1 za učence in dijake pripravili pakete modemov in SIM kartic z neomejenim prenosom mobilnih podatkov vse do 31. avgusta 2020.

Nedavno pa so z donacijo 30.000 zaščitnih mask priskočili na pomoč tudi slovenskemu zdravstvu.