Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

FOTO: V Dolenjskih Toplicah srečanje družin Aninega sklada

Deli na:
FOTO: V Dolenjskih Toplicah srečanje družin Aninega sklada

Foto: Facebook

Ustanova Anin sklad danes v Dolenjskih toplicah organizira poletno srečanje družin z več otroki. Za več kot 300 udeležencev pripravljajo kopanje v bazenu, nogomet, badminton, pohod in delavnice, je za STA povedala predsednica uprave Aninega sklada Marija Šterbenc. Srečanje poteka pod geslom Pričakujem ... vendar pozabljam.

"Do tega trenutka se je prijavilo 340 udeležencev iz 42 družin. Vendar je to skoraj polovica manj kot prejšnja leta," je razložila Marija Šterbenc. "Otroci se zelo veselijo bazena. Veliko teh družin se ne udeleži drugih poletnih dejavnosti." Iz Ljubljane do Dolenjskih toplic organizirajo tudi prevoz.

Po podatkih prirediteljev se bodo udeleženci zbrali med 9. in 10. uro, sledila bo maša, ki jo bo daroval salezijanski inšpektor Janez Potočnik, popoldan pa bodo namenili kopanju v topliških bazenih, sestajanju, športnim igram, medsebojnemu spoznavanju družin, sprehodom, vodenemu pohodu po topliški učni poti, izmenjavanju izkušenj in drugim dejavnostim.

Z vsebinskim in s kulturnim delom bodo začeli ob 17.30, nato bodo na pikniku sodelujoči otroci prostovoljno predstavili svoje dosežke zadnjega šolskega leta.

Na srečanje vabijo tudi dobrotnike in podpornike, da spoznajo družine Aninega sklada. Zadnja leta število dobrotnikov upada, zato so tovrstna srečanja dobra priložnost, da neposredno vidijo, komu darujejo, je v sporočilu za javnost zapisal član nadzornega odbora Aninega sklada Alen Salihović. "Družinam nudimo tudi finančno podporo, mesečno podpremo okoli 130 družin. V zadnjih petih letih družinam vsak mesec razdelimo približno 10.000 evrov," je pojasnila Šterbenčeva.

Po njenih besedah je v Anin sklad vključenih 350 družin, to je skupno 2200 otrok: "Običajno organiziramo tri srečanja letno. Na spomladanskem srečanju praznujemo materinski dan, poletno srečanje poteka ob godu svete Ane, zadnje srečanje pa je priprava na advent in božič."

Anin sklad si prizadeva, da bi se več staršev odločalo za tretjega in četrtega otroka, da bi bile številčnejše družine v družbi bolj razumljene, da bi se med seboj spoznavale in se podpirale, da bi se pospeševal pozitiven odnos do zdravega družinskega življenja ter da bi bila javnost bolj naklonjena družinskim vrednotam, so zapisali v sporočilu za javnost.