Revija Reporter
Slovenija

FOTO in VIDEO: Prevalje pod vodo, poplavljene so ceste in kleti

STA

24. maj. 2018 21:57 Osveženo: 22:07 / 24. 5. 2018

Deli na:

Nevihte in močni nalivi ponekod po državi povzročajo težave. O zalitih objektih in poplavljenih cestah poročajo s Koroške in dela Štajerske, tudi iz Kamnika, kažejo podatki Uprave RS za zaščito in reševanje. Zaradi poplavljenih vozišč so zaprte ceste na Prevaljah in v Velenju, poroča prometnoinformacijski center.

Po podatki Uprave RS za zaščito in reševanje so občani na telefonsko številko 112 javili, da meteorne vode zalivajo kleti in ceste v občini Prevalje, na Ravnah na Koroškem pa je bila poplavljena cesta v naselju Zelen Breg.

"Vse se je zgodilo v 20 minutah. Bregove sta prestopila dva potoka, meteorne vode pa so zalile center Prevalj. Poplavljene so ceste, zalilo je več objektov, pomagajo gasilci, civilna zaščita, prostovoljci," je za STA povedal župan Občine Prevalje Matic Tasič. Ali bodo morali koga začasno izseliti, župan za zdaj še ne ve. Se je pa naliv medtem že umiril.

Po podatkih prometnoinformacijskega centra sta zaradi poplavljenega vozišča zaprti glavna cesta skozi Prevalje ter Partizanska cesta v Velenju.

Popoldansko neurje z močnimi nalivi je povzročilo tudi poplave na območju občine Podvelka, kjer je bila na več delih poplavljena glavna cesta proti Mariboru.

Tudi na delu Štajerske se spopadajo z meteornimi vodami. O poplavah poročajo z območja Selnice ob Dravi in Ruš. V naselju Bezena na območju občine Ruše je močan naliv na cesto nanesel blato in gramoz. Cestišče so že očistili gasilci.

V območju Kamnika, na Duplici, pa je meteorna voda zalivala pritlično stanovanje večstanovanjske stavbe. Gasilci so iz stanovanja prečrpali okoli sto litrov vode in nudili pomoč lastniku pri odpravljanju posledic poplave, navaja uprava.

V Kopru pa je po podatkih uprave za zaščito in reševanje okoli 14.30 na Ulici za gradom zaradi močnega vetra drevo padlo na osebno vozilo. Gasilci so drevo že razžagali in ga odstranili z vozila.