Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Fištravec odgovarja Godini: Tvoje žalitve povedo več o tebi kot o meni

Deli na:
Fištravec odgovarja Godini: Tvoje žalitve povedo več o tebi kot o meni

Foto: Bobo

Med novoizvoljenim mariborskim županom Andrejem Fištravcem, ki bo v ponedeljek na občini tudi uradno prevzel posle, in nekaterimi njegovimi podporniki je nastal razkol. Vesna Vuk Godina je novoizvoljenemu županu že odrekla podporo in mu očita strice iz ozadja, medtem pa Fištravec očitke zavrača, nekatere je označil za smešne.

Vuk Godina je v sobotni prilogi Večera ocenila, da je Maribor s Fištravcem dobil navidezno "avtonomnega vstajniškega župana, ki bo s svojo vzravnano držo vodil Maribor", v resnici pa "marionetni režim, ki ga vodijo drugi".

Po njenem mnenju tako ne gre za demokracijo, pač pa za manipulacijo. Konkretnih imen sicer ni omenila, pač pa "drugorazrednega novinarja, administratorko, delavca v jezikovni šoli in nekdanjega funkcionarja mariborskega Zares".

Ocenjuje, da celoten Fištravčev volilni štab v predvolilnem času ni ravnal strokovno, prav tako naj ne bi izpolnjevali strokovnih pogojev za morebitno delo na mariborski občini za dela, ki naj bi jih opravljali potem, ko bo Fištravec uradno prevzel posle. Tako Vuk Godina novemu mariborskemu županu očita politično kadrovanje, čeprav naj bi v predvolilni tekmi zagotavljal, da bo kadroval po strokovni plati.

Fištravec je Vuk Godini poslal pismo, v katerem se ji zahvaljuje za pomoč in podporo v predvolilnem času. Hkrati poudarja, da so očitki o manipulaciji smešni.


Fištravec dodaja, da so trditve Vuk Godine, da je izgubil stik z realnostjo in da je ugrabljen, "močno poniževanje moje osebe in mojih sodelavcev". "So izjemno žaljive in več povedo o tebi kot o meni," je zapisal.

Glede očitkov o strokovnosti ekipe je zapisal, da je to "vstajniška ekipa, ki ima vstajniško legitimnost", nekateri med njimi so se po njegovem mnenju izvrstno izkazali že v kampanji. "Njihovo kompetenco dokazuje volilni rezultat, ki ga, kot kaže, sprejemaš z veliko težavo. Morda bi morala kandidirati ti, ne jaz, ampak potem pač obžaluj dejstvo, da se nisi odločila kandidirati, v sebi in ne javno," je zapisal.

Prizadet je tudi, da poniževalno govori o ljudeh, ki nimajo doktorata, in jo opozarja, da je velik del protestov opozarjal na arogantnost in vzvišenost elit. "Vsaj po zapisanem se da razbrati, da si prav ti, Vesna, del elite," je dodal.

Poudaril je tudi, da je izbira ljudi, s katerimi bo sodeloval, njegova pravica in dolžnost in da so za svoje delo vsi kvalificirani. Fištravec bo vesel, če se bo Vuk Godina "kdaj oglasila in poskušala konstruktivno pomagati Mariboru", a je bilo "razdiralnosti v tem mestu ob vsem drugem že preveč".

Na zapis Vuk Godine se je odzvala tudi skupina Skupaj za Maribor, ki je Fištravca podpirala na volitvah. Kot so zapisali v sporočilu, je protestniško gibanje v Fištravcu "dobilo osebo, ki jo zavezuje tudi duh vstaje". Izjave Vuk Godine obžalujejo in dodajajo, da se njene nekatere trditve ne ujemajo z dejstvi.