horoskop Svet24.si

Tvegano za ljubezenske podvige ovna, lažje za ...

amazonka-suša Svet24.si

Video: Zaradi suše Amazonke v Kolumbiji skoraj ni...

erik-brecelj, bojana-beović Necenzurirano

Kako je Erik Brecelj pri "dvoživkah" nalil ...

172A1987 Reporter.si

Padal je še zlati dež! Kdo vse iz slovenske ...

cuban doncic Ekipa

Dončić bo imel najvišjo plačo v zgodovini, ...

Klemen Bunderla Njena.si

Riba, raca, rak: Bunderla v oddaji prisoten več, ...

albert riera mm Ekipa

Novo presenečenje v Celju: Albert Riera pripeljal...

Slovenija

Filmi Roberta Goloba: iz romantične komedije s Tino do slabe kopije Chucka Norrisa (KOMENTAR)

Deli na:
Filmi Roberta Goloba: iz romantične komedije s Tino do slabe kopije Chucka Norrisa (KOMENTAR)

Tina Gaber in Robert Golob v Dallasu - Foto: Instagram

»Ta rezultat je resen opomin za vlado. Je trenutek, da se vlada zamisli,« je rezultate evropskih volitev v Sloveniji komentiral prvi predsednik države Milan Kučan – in ima prav. Na volitvah je močno slavil Janez Janša s svojo SDS, ki je skupaj z NSI in SLS prepričljivo premagala vse tri vladne stranke.

Če bi rezultate pretvorili v sedeže v državnem zboru, bi imela SDS 31 poslancev, Svoboda pa 22, vse tri desne stranke bi dobile 45 poslancev, vse tri vladne pa 33. Premier Robert Golob je dobil jasno nezaupnico volivcev, toda v posmeh temu je razglasil zmago leve sredine in ponovil, da tega filma, da bi odstopil, Janša ne bo videl.

Očitno sam živi v nekem svojem filmu, morda v romantični komediji, saj je s svojo izbranko Tino Gaber brezskrbno v Dallas odpotoval na finale lige NBA, nato še na nogomet v München, zdaj po vrnitvi, pa bo spet poskušal igrati Chucka Norrisa. Žal le slabo kopijo: pravemu Chucku Norrisu se falcon sploh ne bi upal pokvariti.

Premier Robert Golob je dobil jasno nezaupnico volivcev, toda v posmeh temu je razglasil zmago leve sredine in ponovil, da tega filma, da bi odstopil, Janša ne bo videl.

Zadeve so vse prej kot rožnate, poleg zdravnikov stavkajo tudi delavci upravnih enot, pred sedeži katerih se vijejo dolge množice. Ljudje čakajo ure in ure, včasih tudi dneve. Za osnovne življenjske potrebščine plačajo več kot v času osovražene Janševe vlade.

Po vsem tem ni nič čudnega, če je Svoboda zgrmela s skoraj 35, kolikor jih je dobila na državnozborskih volitvah, na 22 odstotkov. V številkah to pomeni, da je okoli 260 tisoč njihovih volivcev bodisi ostalo doma, bodisi so dali svoj glas kateri drugi listi. Najverjetneje Vladimirju Prebiliču, vzhajajoči zvezdi leve sredine, ki ima velike politične ambicije tudi na državni ravni.

Po informacijah iz političnega zakulisja naj bi okoli Prebiliča nastala nova stranka (zelena Vesna je vendarle premajhna zanj), ki naj bi skušala pritegniti razočarane volivce in preprečiti vnovičen Janšev pohod na oblast. Več glasov bo ta stranka dobila, manj jih bo Svoboda. Tako kot so na zadnjih državnozborskih volitvah za Svobodo padli LMŠ in SAB ter delno tudi SD in Levica, se zna zgoditi, da bo čez dve leti Svoboda padla za naslednji nov obraz.

Razloga za veselje nimajo niti v NSI, kjer so njihovega prvaka Mateja Tonina volivci sicer izvolili v Evropski parlament, toda stranka je dosegla za skoraj tretjino slabši rezultat in obtičala na robu uvrstitve. Velik del volivcev jim je pobral nosilec liste SLS Peter Gregorčič, na katerega morajo resno računati tudi na državnozborskih volitvah.

Poleg tega se bo skoraj zagotovo pojavila tudi stranka Anžeta Logarja, ki bo jemala glasove tudi NSI. Na Toninovem mestu bi zelo skrbno začel iskati naslednika, ki bo zagotovil politično preživetje te stranke.