markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

1664402112-20052007-40be20da136e9c7d371b8dedd0c3f276 Necenzurirano

Kaj so govorili Pahor, Lahovnik, Janša & co., ko ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

stankica filerji Njena.si

Sanjski moški: Stankica iznakažena po lepotnem ...

zoga rokokmet Ekipa24.si

Celjski klub osupnil javnost, izstopil iz prve ...

Slovenija

Fillijev obalni nepotizem – Patrik Greblo

Deli na:

Škandalozna zaposlitev Majde Širca na javni televiziji pa v teh dneh ni edina! Z današnjim dnem so na primer zaposlili na delovno mesto vodje glasbene produkcije RTV Patrika Grebla.

To se dogaja kljub temu, da naj bi bile zaposlitve zamrznjene, še več, kljub temu, da je sedanje vodstvo pod taktirko Marka Fillija v preteklosti na veliko zaposlovalo in se pri tem celo sklicevalo na sporazum s hišnimi novinarskimi sindikati o zaposlovanju honorarnih novinarskih sodelavcev, v resnici pa bi moral število zaposlenih zmanjševati.

Patrick Greblo je znan v krogih slovenske popularne glasbe, na RTV pa je bil že v preteklosti tako rekoč hišni skladatelj, aranžer, dirigent in producent z lepimi honorarji. Poleg tega je to človek, ki je visoko v vodstvu SAZAS-a, avtorske agencije, ki posluje za trdno zaloputnjenimi vrati. V tej funkciji je Greblo sodeloval tudi pri »izsiljevanju« zavoda RTV o višini nadomestila za predvajano glasbo. Že zaradi tega bi Greblo s te funkcije moral odstopiti, saj gre za izrazit konflikt interesov!

Po zaključku mandatov prejšnjega RTV vodstva je Greblo kandidiral za direktorja televizije in na programskem svetu pogorel. Pri tem mu je nož v hrbet zabil celo predlagatelj sam, to je Marko Filli, ki se je Greblu tako rekoč odrekel kar na sami seji programskega sveta s pripombo, da verjetno res ni najboljši kandidat.

Še dan prej ga je v svoji pisarni odločno podpiral. Politično in ideološko je pač bilo mesto direktorja TVS že rezervirano za prejšnjega Janeza Lombergarja, ki ga je iz krivdnih razlogov razrešil programski svet, ki mu je predsedoval Janez Kocijančič. Širca je dala signal za Lombergarja, Lombergar pa je zdaj Širci vrnil uslugo in jo zaposlil po več kot petnajstletni odsotnosti. Sicer pa, zgodba z njeno zaposlitvijo ima veliko lukenj in bomo o tem še pisali.

A tudi Greblo je zdaj dobil zadoščenje in popravek krivice, ki mu jo je storil Filli in po – menda protestnem odstopu prejšnjega vodje glasbene produkcije – dobil prestižno programsko mesto, s katerim je mogoče tudi po strani odlično zaslužiti. Tako bo lahko Greblo dobival lepo plačo kot šef produkcije, še naprej bo lahko lepo služil kot avtor aranžmajev in še naprej bo lahko na RTV-jevskih koncertih igral tudi dirigenta. Tako rekoč z zlatom poplačana funkcija.

Marko Filli se je tako v domačih obalnih logih, zlasti v Kopru, znebil teže kritik, ki jih je bil deležen, ko je Grebla zminiral za funkcijo direktorja TVS, čeprav mu jo je za sveto obljubljal. V RTV hiši pa ni nikogar od uradnih struktur – recimo novinarskih sindikatov, drugih dveh sindikatov in sveta delavcev, ki bi sedanje vodstvo vprašal, kaj se dogaja.