Revija Reporter
Slovenija

Fiasko s testiranjem: Desettisoči so čakali v vrstah

Biserka Karneža
8 3.843

14. feb. 2021 20:00 Osveženo: 23:12 / 15. 2. 2021

Deli na:

Fotografija je simbolična.

Primož Lavre

Pogovori o tem, kako je morala prejšnji teden množica ljudi več ur čakati na testiranje v dežju in mrazu, ne pojenjajo. Drži, da je bilo med našim obiskom različnih lokacij s hitrimi testi zelo mrzlo in da je deževalo, kljub temu med naključnimi izbranimi sogovorniki ni bilo nikogar, ki bi se zaradi dolge vrste zelo jezil in bi pred testiranjem razmišljal o odhodu domov.

Najdaljše vrste minuli teden so bile v torek, ko je bilo organizirano testiranje za učitelje in vzgojitelje, teste za službo pa so potrebovali še številni drugi. Že dan kasneje je bilo drugače.



Kako je bilo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, kjer so se prvi dan vile vrste do križišča Dunajske z Vilharjevo, kjer se je prav tako zbrala večja množica pred Zdravstvenim zavodom Zdravje v MCL?

Kaj so med čakanjem na testiranje povedali naključno izbrani sogovorniki v Domžalah, kjer so prevladovali zaposleni v trgovinski dejavnosti?

Ena izmed sogovornic, ki je čakala na testnem mestu pred poslopjem MLC na Vilharjevi v Ljubljani, je bila študentka. Pokazala nam je na spletu objavljeno informacijo, da se bo brezplačno testiranje s hitrimi testi na dan, ko je prišla na testiranje, začelo ob 11. uri in se končalo ob 15. uri. Na njeno presenečenje je bilo na vhodnih vratih obvestilo, da se bo testiranje začelo šele ob 14. uri in bo trajalo do 17. ure.

Kakšna je izkušnja delovnih migrantov iz Bosne, ki so se morali testirati dan po prestopu meje? Kako je v Bosni med epidemijo in kakšno je mnenje sogovornikov-migrantov o ukrepih v Sloveniji?

Kaj sta o hitrih testih za zaposlene v trgovskih centrih povedali v Mercatorju zaposleni trgovki?

Kako v trgovskih centrih kupci spoštujejo ukrepe? Svoje slabe izkušnje z mladostniki je opisal študent in varnostnik Tomaž Perše, ki opozarja tudi na neupoštevanje ukrepov med čakanjem v vrstah za hitro testiranje.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24