Revija Reporter
Slovenija

Erjavec zanika, da bi s Kraljem kdaj govoril o posredovanju za Šoltesa

STA

30. avg. 2019 5:57 Osveženo: 6:02 / 30. 8. 2019

Deli na:

Prvak DeSUS Karl Erjavec je za STA zatrdil, da o pritiskih generalnega sekretarja LMŠ Braneta Kralja za imenovanje Igorja Šoltesa za direktorja Uradnega lista ne ve nič in zato tega ne komentira. "S Kraljem nisva nikoli govorila o posredovanju," je dodal Erjavec, ki se službeno mudi v ZDA. Šoltes je bil sicer kandidat DeSUS na evropskih volitvah.

V zadnjih dneh je v medijih zaokrožila informacija o tem, da je prva nadzornica Uradnega lista RS Irena Prijović Braneta Kralja prijavila pristojnim institucijam, tudi Slovenskemu državnemu holdingu, ki je 100-odstotni delničar uradnega lista, ter protikorupcijski komisiji. Ta je že začela postopek.

Kot zatrjuje Prijovićeva, je Kralj nanjo pritiskal glede imenovanja Šoltesa za direktorja uradnega lista. V dopisu, ki ga je prvi objavil Požareport, je navedeno, da jo je poklical in dejal, da država pričakuje imenovanje Šoltesa.

Kralj je v sredo zvečer za STA potrdil, da je klical Prijovićevo. Kot je dejal, je želel zgolj povedati, da je Šoltes dober kandidat, danes pa zadeve še ni dodatno pojasnjeval. Posredovanje pa že ima politične posledice. Premier in prvak LMŠ Marjan Šarec je po pogovoru s Kraljem namreč sporočil, da ta ne bo več generalni sekretar stranke. Šarec je zatrdil, da za klic ni vedel.

Šoltes, sicer nekdanji predsednik računskega sodišča in nekdanji evropski poslanec, je tudi za STA pisno pojasnil, da se je prijavil na razpis, predložil vse zahtevane dokumente o izpolnjevanju pogojev in opravil razgovor pri agenciji za izbiro kadrov. Končno odločitev sprejme uradni list. Ostalih domnev pa, kot je navedel, ne more komentirati.