feki production Svet24.si

Po dolgi in zahrbtni bolezni se je poslovil ...

irena vrčkovnik Dobra karma

Irena Vrčkovnik: selitev in novo življenje?

Screenshot from 2020-01-23 14-02-12 Svet24.si

FOTO: Žalosten konec prekmurskega psa: sredi ...

kornavirus, testiranje, pacient Svet24.si

Sum na koronavirus pri naših sosedih

horoskop Dobra karma

Prvi letošnj Mlaj vsakemu nebesnemu znaku že ...

luka mama Njena.si

Takšna je mama Luke Dončića brez ličil

ura_predin_foto_Simen Njena.si

Zoran Predin sporočil žalostno novico

Slovenija

Erjavec v pismu članom: Nočem, da bi DeSUS vodil nekdo, ki mu je na prvem mestu karierno napredovanje

Deli na:
Erjavec v pismu članom: Nočem, da bi DeSUS vodil nekdo, ki mu je na prvem mestu karierno napredovanje

Foto: Primož Lavre

Prvak DeSUS Karl Erjavec se je pred kongresom s pismom obrnil na člane in med drugim poudaril, da ne želi, da bi DeSUS vodil nekdo, ki mu je na prvem mestu karierno napredovanje in ne čuti pripadnosti DeSUS. Zato okoli sebe zbira ekipo mlajših, sposobnih, stranki predanih ljudi. "Ne dovolimo si, da bi DeSUS padel v primež drugih strank," je pozval.

"Moj največji pomislek in strah je, da bom v bližnji prihodnosti moral opazovati, kako so nam ugrabili stranko in izničili ves trud in delo mnogih generacij pokončnih članov in članic stranke, ki so skozi desetletja soustvarjali našo ljubljeno stranko DeSUS," je nekaj dni pred kongresom, na katerem ga bo v boju za predsedniško mesto izzvala tudi ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec, v pismu članom navedel Erjavec.

Ekipa, ki jo zbira okoli sebe, po njegovih navedbah na svojih ramenih ne nosi težkih bremen preteklih dejanj. "Dovolite mi, da v tem mandatu zgradim ekipo posameznikov, ki bodo sposobni popeljati stranko DeSUS v prihodnost," je pozval.

Sicer pa je poudaril, da je namen njegovega pisma predvsem zahvala številnim organizacijam v stranki, ki so mu izkazale podporo že pred sobotnim kongresom. Prav tako se je zahvalil posameznikom, ki ga, kot pravi, spodbujajo in dajejo moč, da se sooča s preprekami, ki jim jih po njegovem mnenju nastavljajo na poti do enotne in močne stranke.Prepričan je, da so skupaj ves čas tvorci slovenske politike, skupaj so ustvarili edinstveno stranko upokojencev, ki ji ni para v evropskem političnem prostoru. Meni, da večina članov čuti do stranke poseben odnos, tako kot ga čuti sam. "Verjamem, da je iskrena želja vseh nas, da v prihodnosti ne želimo videti stranke, prepuščene toku dogodkov, in biti priča njenemu zatonu," je še navedel Erjavec v pismu članom.

Poudaril je še, da je uresničil svoje besede, ki jih je izrekel ob prevzemu vodenja stranke leta 2005, in sicer, da DeSUS nikoli več ne bo trepetala za vstop v parlament in da nikoli več ne bo najmanjša parlamentarna stranka. Spomnil je še, da so kljub preprekam stranko ponovno pripeljali v koalicijo in dosegli, da danes vodijo dve ministrstvi ter številni njihovi člani zasedajo vidne visoke položaje znotraj te vlade.

Pivčeva sicer velja za resno izzivalko dolgoletnega predsednika stranke Erjavca, se pa ves čas kampanje otepa očitkov v zvezi z nepravilnostmi pri projektu SRIPT. Obtožbe, da naj bi prejela plačilo za delo, ki ga naj ne bi opravila, je sicer večkrat zavrnila. Poleg Pivčeve za mesto predsednika stranke kandidira tudi jeseniški občinski svetnik Borut Stražišar.

loading...
Loading...