nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Erjavec: Slovenija bi lahko v primeru referendumov o slabi banki in holdingu zaprosila za pomoč

Deli na:
Erjavec: Slovenija bi lahko v primeru referendumov o slabi banki in holdingu zaprosila za pomoč

Foto: Bobo

Če bo prišlo do referendumov, "potem ne vidim možnosti, da bi lahko Slovenijo rešili sami in smo na dobro poti, da bomo morali zaprositi za mednarodno denarno pomoč", je napovedane referendume o slabi banki in holdingu komentiral predsednik DeSUS Kar Erjavec. Povedal je tudi, da stranka ne bo podprla dviga DDV za tisk in uporabo športnih igrišč.

Po Erjavčevi oceni bi namreč morebitni referendumi o slabi banki in državnem holdingu pomenili takšno blokado, da ni pričakovati, da bi se finančni trgi, ki nam posojajo denar, odzvali pozitivno.

"In če tega pozitivnega odziva od njih ne bo, potem to pomeni, da bo treba zaprositi za pomoč, če želimo v naslednjih mesecih zagotoviti izplačilo plač in pokojnin. Brez posojil namreč Slovenija tega leta ne more zaključiti," je dejal na današnji novinarski konferenci v Ljubljani. Ob tem je dodal, da bo v tem primeru reforme treba opraviti na bolj trd način.

Erjavec zato apelira, da se v prihodnjih dnevih stori vse, da se znotraj države najde ustrezne rešitve. Možnost za to, da se najde rešitve, vidi tudi v tem, da se sestanejo predsedniki vseh parlamentarnih strank, vlada pa z vsemi sindikati, in to čim prej. "Vsak dan, ki gre mimo, smo namreč bližje mehanizmu za mednarodno pomoč," je dejal.



Dvigu DDV na tisk in uporabo športnih objektov bodo v DeSUS po besedah Erjavca nasprotovali zato, ker menijo, da so finančni učinki, glede na možno škodo, ki bi lahko bila povzročena, zanemarljivi. "Če bo davek za časopise višji, to za nekatere medijske hiše pomeni dodatne hude finančne težave. Uporaba športnih igrišč pa se nanaša predvsem na mlade in če bomo to podražili, potem se nam lahko zgodi, da bo še več mladine na cesti," je dejal.

Po njegovem mnenju bi bilo namesto omenjenih dvigov bolj smiselno uvesti poseben krizni davek, ki bi bil začasen, in ga poznajo tudi nekatere druge države.

Erjavec je napovedal, da bodo njihovi poslanci v DZ zato glasovali proti dvigu DDV za tisk in uporabo športnih objektov. Sicer pa še pred glasovanjem v DZ pričakuje ustrezne popravke proračuna v tem delu.