Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Erjavec podpira Pahorja: Supanje po Blejskem jezeru je del odnosov z javnostmi

Deli na:
Erjavec podpira Pahorja: Supanje po Blejskem jezeru je del odnosov z javnostmi

Foto: Instagram

Vodstvo DeSUS bo izvršnemu odboru predlagalo, da na predsedniških volitvah podpre aktualnega predsednika Boruta Pahorja.

"Mislim, da ima Borut Pahor največ izkušenj in nas korektno zastopa v svetu," meni prvak DeSUS Karl Erjavec.
       
Od doslej znanih kandidatov na predsedniških volitvah ima Pahor po Erjavčevih besedah največ izkušenj. "Res, da ima tudi nekatere svoje posebnosti, kot je supanje z obleko po Blejskem jezeru, ampak mi to razumemo kot del odnosov z javnostmi," je Erjavec pojasnil v izjavi za medije po seji vodstva stranke.

Pahor funkcijo predsednika države zlasti na zunanjepolitičnem področju po Erjavčevih besedah opravlja "dokaj profesionalno". "Kar se tiče zunanje politike, imava na določene stvari različne poglede. Vi veste, da je on po karakterju človek dialoga. Ves čas vztraja z dialogom, ko gre za implementacijo arbitražne odločbe, jaz sem pač po karakterju drugačen, sem za bolj odločno ravnanje," je pojasnil Erjavec. Toda po njegovem mnenju nas Pahor korektno zastopa v svetu, tudi njegovo sodelovanje z zunanjim ministrstvom, ki ga Erjavec vodi, "dobro teče".


Predlog vodstva stranke o podpori Pahorjeve kandidature mora potrditi še izvršni odbor stranke, ki bo po Erjavčevih napovedih v ponedeljek. Podporo Pahorju, ki bo na volitvah nastopil kot neodvisni kandidat, so sicer že napovedali tudi v stranki SD.

V zvezi z informacijami v javnosti o predvidenih spremembah rtv-prispevka glede na višino osebnega dohodka posameznika je Erjavec zatrdil, da sprememb ne bo, da minister za kulturo Tone Peršak ne bo predlagal nobene spremembe in da bo rtv-prispevek ostal, kot je.

Po Erjavčevih besedah v DeSUS obžalujejo, da zakon o demografskem skladu še vedno ni sprejet, četudi je zapisan v koalicijski pogodbi. Očitno so tu interesi znotraj koalicije zelo raznoliki, je dejal. Ker imamo trenutno dobro makroekonomsko situacijo, v DeSUS po Erjavčevih besedah ne vidijo nobenega razloga za prodajo državnega premoženja.

"Nam se zdi to škodljivo," je dejal in pojasnil, da se razprava odvija ravno v zvezi s tem, katera strateška državna podjetja bi lahko prešla v demografski sklad. Erjavec pričakuje, da bo zakon določil, da glavne strateške naložbe preidejo v demografski sklad, želijo pa tudi, da bi demografski sklad deloval neodvisno in ne bi bil podrejen Slovenskemu državnemu holdingu.