nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ekskluzivno: Tožilstvo izsiljuje Vladimirja Voduška

Deli na:
Ekskluzivno: Tožilstvo izsiljuje Vladimirja Voduška

Foto: Primož Lavre

»Tožilstvo mi ponuja, da priznam krivdo, v zameno za to pa ne bi predlagalo vnovičnega podaljšanja pripora,« nam je sporočil Vladimir Vodušek, ki se mu pripor izteče 12. avgusta. Dejal je še, da se ne bo pustil izsiljevati, saj je prepričan v svojo nedolžnost.

Novinar in lastnik Info TV Vladimir Vodušek nas je poklical iz celjskega pripora. Klic je trajal približno dve minuti, nato pa je bila zveza prekinjena. Tako ga niti nismo mogli vprašati vsega, kar bi želeli.

Vsekakor nam daje njegovo kratko sporočilo javnosti vedeti, da ima tožilstvo očitno precej težav z dokazi, če izpustitev iz pripora pogojuje s priznanjem krivde. V kakšnih režimih že so morali obtoženci še pred koncem postopka priznati krivdo…?

Okrožno državno tožilstvo v Celju je zoper lastnika Info TV Vladimirja Voduška predlagalo podaljšanje pripora, ki bi se mu sicer iztekel konec tega tedna. Zahteva za podaljšanje pripora je bila vložena tudi za Velenjčana Stanislava Gaberca, ki ga je policija 12. julija na Trojanah prijela skupaj z Voduškom, so danes za STA potrdili na tožilstvu.

Vodušku in Gabercu, ki sta osumljena izsiljevanja, je celjski preiskovalni sodnik po aretaciji odredil enomesečni pripor, ki se izteče 12. avgusta. Vodja Okrožnega državnega tožilstva v Celju Ivan Žaberl je danes potrdil, da so za oba predlagali podaljšanje pripora, drugih podrobnosti pa ni želel izdati.

Po besedah Voduškovega odvetnika Boštjana Penka mora o podaljšanju pripora odločiti zunajobravnavni senat. Pripor se v takšnih primerih praviloma podaljša za dva meseca. V šestih mesecih po odvzemu prostosti pa se mora vložiti obtožnica, je pojasnil Penko.

Tako Penko kot odvetnik velenjskega poslovneža Gaberca Boris Kanduti podaljšanju pripora nasprotujeta in bosta ustrezno odgovorila tudi na zahtevo tožilstva.

Vodušek in Gaberc sta osumljena izsiljevanja vodstev podjetij Unior iz Zreč in Rhydcon iz Šmarja pri Jelšah. Oškodovancema naj bi grozila, da bosta o njiju razkrila podrobnosti v medijih, v zameno za molk pa zahtevala denar.

Od predsednika uprave Uniorja Gorazda Korošca in direktorja Rhydcona Vinka Stiplovška naj bi Vodušek zahteval 350.000 evrov v gotovini ali odkup njegovih terjatev v višini 160.000 evrov. Kot tretjo možnost naj bi jima ponudil, da z njegovim podjetjem skleneta pogodbo o oglaševanju, vredno 360.000 evrov. Tako Vodušek kot Gaberc krivdo zanikata in pravita, da je šlo za poslovne dogovore.