Revija Reporter
Slovenija

(EKSKLUZIVNO!) Prihaja Lista novinarja Bojana Požarja: Njegov zgled niso politiki, Beppe Grillo ni politik

Igor Kršinar

4. feb. 2018 19:59

Deli na:

Bojan Požar

Primož Lavre

Na volitvah bo nastopil tudi novinar Bojan Požar, ki bo prevzel stranko Lista za Maribor in jo nato preimenoval v Listo novinarja Bojana Požarja.

Njegovi sodelavci iz oddaje VVFaktor ga bodo prišli na kongres podpret, na volitvah pa naj bi predvidoma nastopil le novinar Tino Mamić. Na njeni kandidatni listi ne bo dosedanjih politikov oziroma vseh, ki so že kandidirali za poslance, ampak ljudje, ki so izjemno uspešni v svojih okoljih. Nastopili bodo s 33 programskimi točkami, na podlagi katerih bodo po volitvah sklepali koalicijo. Požar je komentiral tudi zadnja dogajanja v SDS, vzpon Marjana Šarca in zaton Mira Cerarja. Aprila bo o Cerarju izdal knjigo, za knjigo o Pahorju pa mu je menda zmanjkalo časa.

Poleti ste ustanovili gibanje Druga priložnost, zdaj ustanavljate stranko. Ustanovni kongres bo v torek zvečer v Mariboru. Kako se bo imenovala?

Ne ustanavljam nove politične stranke. Bo pa jutri, v torek ,v novem mariborskem hotelu Maribor izredni kongres že delujoče politične stranke, ki se imenuje Lista za Maribor, kjer kandidiram za predsednika. Če bom izvoljen, bom jutri predlagal, da se Lista za Maribor preimenuje v Listo novinarja Bojana Požarja.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Požar zagotavlja, da njegova stranka ne bo azilni dom za propadle politike; spregovori o Janševi ofenzivi proti Pahorju pred predsedniškimi volitvami; ugotavlja, da se je politična elita na levi in desni popolnoma iztrošila; Šarca označi za nadaljevanje Cerarja; pove, zakaj se namesto pri politikih zgleduje pri ljudeh, kot je Beppe Grillo; razmišlja, katere od novih strank lahko pridejo v parlament.