golavšek novak Odkrito.si

Partner znane Slovenke nepričakovano do bajnega ...

horoskop, nebesna, znamenja, astrologija Svet24.si

Horoskop za četrtek, 18. aprila

srce ogenj Petisvet.si

Teh 5 nebesnih znamenj lahko do konca aprila ...

madeira, avtobusna nesreča2 Svet24.si

FOTO: Avtobus s turisti zdrsnil s ceste in pristal...

mya-lecia naylor Svet24.si

Šok! Umrla je 16-letna televizijska zvezdnica

Jan Plestenjak (3) Njena.si

Nina Pušlar je tako zavrnila Plestenjaka

saška omeragić Njena.si

Grenka resnica o Saški iz Ljubezni po domače

Slovenija

Načelnik generalštaba predsedniku Pahorju odsvetoval udeležbo na proslavi ob 50 obletnici ustanovitve TO

Deli na:
Načelnik generalštaba predsedniku Pahorju odsvetoval udeležbo na proslavi ob 50 obletnici ustanovitve TO

Foto: Bobo - Generalmajor Alan Geder.

Izvedeli smo za nove okoliščine spornega ravnanja predsednika republike Boruta Pahorja, ki bo slavnostni govorec na proslavi ob »50 obletnici ustanovitve Teritorialne obrambe«

Kot je znano, Zveza veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS) pod vodstvom generala Ladislava Lipiča pod okriljem Milana Kučana zlorablja veterane za potvarjanje slovenske osamosvojitve. Jutri (v sredo) bodo tako ob 17. uri na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani obeležili »50. obletnico ustanovitve Teritorialne obrambe«. S tem hočejo povedati, da obstaja kontinuiteta med Slovensko vojsko demokratične Republike Slovenije in leta 1968 ustanovljeno Teritorialno obrambo Socialistične republike Slovenije. Gre za popolno manipulacijo.

Teritorialno obrambo po jugoslovanskih republikah je leta 1968 ustanovil jugoslovanski partijski vrh na čelu s Titom, saj so se bali sovjetske invazije po vzoru invazije na Češkoslovaško istega leta. Vse od začetka do leta 1990 je bila TO SRS pod patronatom partije zoper slovensko osamosvojitev in ne zanjo. Večina njenih poveljnikov je bila nekdanjih vosovcev in pripadnikov Vojske državne varnosti (VDV). Skratka, najbolj okoreli komunisti iz vojaških struktur, ki so med vojno in po njej izvedle najbolj umazane zločine v imenu revolucije.

Pahor Gederjevega mnenja ni upošteval. Žal je predsednik s tem očitno pristal na sodelovanje pri komunističnem potvarjanju osamosvojitve, kar bo neizbrisen madež na funkciji predsednika.

In zdaj nam skušajo podtakniti, da je bila TO SRS zametek osamosvojitvene vojske!? Zadnje dejanje socialistične TO je bila sramotna predaja orožja jugovojski maja leta 1990, ki jo je ukazal tedanji poveljnik TO, izdajalski general Ivan Hočevar. Tudi to se je dogajalo ob vedenju Kučana.

Nova struktura TO je bila po tem dejanju očiščena komunistične ideologije in poveljnikov ter je šele takšna postala osamosvojitvena TO. Ta je skupaj s policijo (milico) leta 1991 ubranila domovino pred agresijo jugovojske.

Kljub vsem tem dejstvom bo na jutrišnji obeležitvi »50 obletnice TO« kot slavnostni govornik nastopil sam predsednik republike Borut Pahor, poveljnik obrambnih sil. Pahor je v sporočilu medijem zapisal, da se je o prošnji ZVVS za udeležbo na prireditvi odločal več mesecev. Na koncu se je odločil, da sprejme povabilo, da bo osrednji govornik, ni pa se odločil za pokroviteljstvo. Dodal je, da se je o delikatnosti proslave »posvetoval z načelnikom generalštaba SV generalmajorjem Alanom Gederjem in ga prosil za njegovo osebno mnenje, ki pa sem ga dolžan ohraniti zase.«

No, mi smo iz zanesljivih virov izvedeli, da je Geder predsedniku Pahorju udeležbo na tej proslavi odsvetoval, prav tako ni bil za udeležbo SV! A Pahor tega mnenja ni upošteval. Žal je predsednik s tem očitno pristal na sodelovanje pri komunističnem potvarjanju osamosvojitve, kar bo neizbrisen madež na funkciji predsednika.

Loading...