Ajda Mlakar Dobra karma

Lepotica na televiziji očitno še ni rekla zadnje...

razkuzevanje1 Svet24.si

Se otroci zaradi uporabe razkužil redijo?!

macesnova gorica kocevski rog jansa pahor bobo10 Reporter.si

Janša pod Macesnovo gorico: Resnica je živela ...

borut-pahor, janez-janša, ovojni-poboji, stanislav-zore, kočevski-rog, macesnova-gorica Svet24.si

FOTO: Janša vsem tistim, ki po ulicah in trgih ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

"Planet TV ne sme končati v Orbanovih rokah"

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Lea Sirk - obrez!!! Njena.si

Imena otrok teh znanih Slovencev se preberejo ...

Slovenija

EIB bo Sloveniji posodila četrt milijarde evrov za drugi tir

Deli na:
EIB bo Sloveniji posodila četrt milijarde evrov za drugi tir

Foto: Facebook

Odbor direktorjev Evropske investicijske banke (EIB) je na današnji seji odobril posojilo za projekt drugi tir Divača-Koper v višini do 250 milijonov evrov, so za STA potrdili na hišni banki EU. Zdaj bodo nosilci projekta z EIB začeli tehnične pogovore o oblikovanju posojilne pogodbe.

Odbor direktorjev Evropske investicijske banke (EIB) bi moral sicer o posojilu za drugi tir odločati, 9. aprila, a so, kot so takrat v EIB pojasnili za STA, nekaj točk dnevnega reda zamaknili zaradi dolgih dolgih razprav, povezanih z brexitom.

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je danes na okrogli mizi o razvoju slovenske infrastrukture, ki je potekal v okviru Dni medgeneracijskega sožitja, izrazila pričakovanje, da bo EIB pokazala zeleno luč. "Evropska komisija je dala pozitivno mnenje, zato sem prepričana, da naša država upravičeno pričakuje, da bo EIB pristopila k projektu," je poudarila.

Pozitivno odločitev EIB je pričakoval tudi generalni direktor projektnega podjetja 2TDK Dušan Zorko. So bili pa v projektnem podjetju pripravljeni tudi na "plan b" in bi 2TDK tako posojila iskala pri komercialnih bankah.

Evropska investicijska banka je za pogoj za posojilo postavila državno poroštvo, kar, kot je večkrat izpostavila Bratuškova, ne bi smela biti težava. Poroštveni zakon je namreč pripravljen, sprejet pa mora biti do podpisa kreditnih pogodb, torej predvidoma do konca leta.

Z zeleno lučjo EIB je zaprt pomemben del finančne konstrukcije projekta, za katerega je potrebnih nekaj manj kot 1,2 milijarde evrov.

loading...
Loading...