oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

DZ se bo seznanil z odstopoma Pličaniča in Šušteršiča

Deli na:
DZ se bo seznanil z odstopoma Pličaniča in Šušteršiča

Foto: Bobo

DZ se bo ob koncu današnjega dela redne januarske seje seznanil z odstopoma ministra za pravosodje in javno upravo Senka Pličaniča ter ministra za finance Janeza Šušteršiča. Oba sta odstopila potem, ko se je DL 23. januarja odločila, da bo izstopila iz koalicije. DZ bo danes tudi ustanovil komisijo, ki bo preiskovala obstoj ekstremističnih skupin.

Potem ko se bo DZ seznanil z obema odstopoma, bo moral premier Janeza Janša v desetih dneh v imenovanje predlagati nova ministra ali pa DZ sporočiti, da bo omenjena resorja prevzel sam oziroma da bo vodenje posameznega ministrstva poveril drugemu ministru. Pličanič je na sredini novinarski konferenci dejal, da računa, da bo premier to storil danes ali najpozneje v petek.

Poslanci imajo na današnjem dnevnem redu tudi novelo zakona za uravnoteženje javnih financ, s katero SD predlaga, da bi vojni veterani, ranjeni v vojni za Slovenijo in družinski člani padlih v vojni za Slovenijo dobili oziroma ohranili pravico do plačila dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, ki jo jim je odvzel omenjeni zakon.

Na zahtevo PS bodo poslanci predvidoma ustanovili tudi preiskovalno komisijo, ki bo preiskovala obstoj ektremističnih skupin v Sloveniji. Po navedbah PS je namen komisije, da se ugotovi kje smo - ali torej te skupine obstajajo ali gre le za govorice.