i nakit Dobra karma

Horoskop: za vsako nebesno znamenje drugačen ...

brit Svet24.si

FOTO: Britney pristala v bolnišnici. To je razlog

marko lisec tw Reporter.si

Brat poslanca SDS Tomaža Lisca se zgraža nad ...

borut pahor, volitve 2017 Svet24.si

Predsedniku Borutu Pahorju je umrla mama

žanmahnič-npu Necenzurirano

Bobnarjeva: Mahniča zanimali tudi podatki o ...

Zvezdana Mlakar Njena.si

Zvezdana Mlakar osupla nad odločbo ministrstva

ivana milat3 Njena.si

Sanjski moški: Kaj se je zgodilo z Ivano?

Slovenija

Dva kandidata

Deli na:

Kadrovska komisija DeSUS strankinemu izvršnemu odboru predlaga, da stranka svojega kandidata za novega ministra za okolje izbere med dvema kandidatoma - univerzitetnim profesorjem Rokom Žarnićem in Miranom Gajškom, je po seji komisije povedal predsednik DeSUS Karl Erjavec. O obeh imenih bo v ponedeljek dopoldne odločal izvršni odbor stranke.

Kadrovska komisija DeSUS strankinemu izvršnemu odboru predlaga, da stranka svojega kandidata za novega ministra za okolje izbere med dvema kandidatoma - univerzitetnim profesorjem Rokom Žarnićem in Miranom Gajškom, je po seji komisije povedal predsednik DeSUS Karl Erjavec. O obeh imenih bo v ponedeljek dopoldne odločal izvršni odbor stranke.

Izvršni odbor lahko po besedah Erjavca odloči, da bo premierju Borutu Pahorju kot uradnega kandidata stranke za ministra ponudil enega, oba ali pa nobenega izmed kandidatov.

Stranka je po tistem, ko je njen kandidat za ministra Matjaž Zanoškar v četrtek umaknil svojo kandidaturo za okoljskega ministra, po Erjavčevih besedah danes na kadrovski komisiji ponovno pregledala vse kandidature, za Žarnića in Gajška pa se je odločila, ker sta oba izkušena strokovnjaka. Oba sta tudi člana stranke DeSUS - Žarnić od avgusta, Gajšek pa od septembra lani.

Na vprašanje, ali se mu zdi Gajšek, ki je bil zaradi zlorabe položaja pravnomočno obsojen na štiri meseca zapora z dvoletno preizkusno dobo, primeren kandidat za ministra, je Erjavec odgovoril, da je Gajšek svojo kazen že odslužil, zato ne ve, "zakaj bi to bila ovira".

Erjavec, ki v tem trenutku na okoljskem ministrstvu opravlja le še tekoče zadeve, si sam želi, da bi Pahor kandidata za novega ministra v državni zbor poslal čim prej, da "lahko vlada zadiha s polnimi pljuči".

Predsednik vlade Borut Pahor je sicer po današnjem srečanju z bančniki v Ljubljani dejal, da bo predlog za imenovanje novega ministra za okolje in prostor poslal v DZ v začetku prihodnjega tedna. "Osebno sem se že odločil," je povedal Pahor, ni pa razkril imena kandidata. Generalni sekretar DeSUS Ljubo Jasnič je na novinarski konferenci povedal, da se je Pahor že sestal z obema kandidatoma.

Pahor je poudaril, da se želi o človeku, ki bo na položaju ministra za okolje in prostor zamenjal Karla Erjavca, najprej dogovoriti z vodstvom stranke DeSUS in koalicijo. "Če se bosta DeSUS in koalicija strinjala, s čimer bom imel jamstvo za politično večino v DZ, bom ta predlog takoj v začetku prihodnjega tedna poslal predsedniku DZ Pavlu Gantarju," je dejal.

Miran Gajšek je univerzitetni diplomirani inženir arhitekture. Od leta 1993 do 2000 je delal na ministrstvu za okolje in prostor; od leta 2000 do 2004 na Mestni občini Celje; od leta 2005 pa dela na Mestni občini Ljubljana, kjer je načelnik oddelka za urbanizem.

Roko Žarnić pa je univerzitetni profesor na Fakulteti za arhitekturo, gradbeništvo in geodezijo.

DeSUS mora novega kandidata za ministra za okolje premierju predložiti zato, ker je v četrtek od kandidature odstopil njen kandidat Matjaž Zanoškar. Pahor mora sicer ime novega kandidata, ki bo na izpraznjenem mestu ministra za okolje nasledil Erjavca, v državni zbor poslati v desetih dneh po tistem, ko se bo z Erjavčevim odstopom seznanila vlada. Slednja naj bi po za zdaj neuradnih informacijah to storila na torkovi seji vlade.

loading...
Loading...