dominika švarc pipan, maša kociper, branko lobnikar Svet24.si

Dodatno poročilo Lindava o morebitnih političnih...

ruski državljani, zemun Svet24.si

V Srbiji jih je kot Rusov

bostjan lindav sta2 Necenzurirano

Je policija "Janševa" ali ne? #analiza

damir crncec pl4 Reporter.si

Državni sekretar D. Črnčec: Po dolgem blatenju ...

rodriguez ronaldo Ekipa24.si

Uh, kako je udarila: Oglasila se je tudi Ronaldova...

Joker Out na Evrovizijo Njena.si

Presenečenje: EME ne bo, na Evrovizijo Joker Out

slovenija norveska lv Ekipa24.si

Bomba vseh bomb: vroči slovenski reprezentant ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Slovenska in vatikanska cerkvena mafija sodelujeta pri prikrivanju spolnih zlorab, pravi duhovnik Janez Cerar

Deli na:
Slovenska in vatikanska cerkvena mafija sodelujeta pri prikrivanju spolnih zlorab, pravi duhovnik Janez Cerar

Janez Cerar - Foto: Primož Lavre

Ni dovolj samo poslušati, ampak slišati, žrtve spolnih zlorab je treba tudi resno vzeti, opozarja duhovnik Janez Cerar. V iniciativi Dovolj.je se posveča zaščiti žrtev spolnih zlorab v Katoliški cerkvi v Sloveniji.

V intervjuju Cerar pojasnjuje, da je treba v središče postaviti žrtev zlorabe, resno vzeti njenega storilca in resno doumeti okolje, v katerem je prišlo do zlorabe.

Med letošnjim izobraževanjem na Inštitutu za antropologijo Univerze Gregoriana, kjer se je posvetil študiju širjenja preventive spolnih zlorab v Katoliški cerkvi, se je že drugič v zadnjih dveh letih srečal s papežem Frančiškom. Kje in kako je potekal njun pogovor in kakšen je Cerarjev pogled na delovanje papeža? Pojasnil je tudi, ali gre v odnosu med papežem in kardinalom Francem Rodetom za znanstvo ali za prijateljstvo.

Kako vsi ti problemi, s katerimi se sooča Cerkev, predvsem škandali zaradi zlorab, vplivajo na duhovnike? Ali je zdaj že večje razumevanje za njegovo delovanje v iniciativi Dovolj.je ali prihaja le še do večjih napetosti?

Kaj kot duhovnik, ki je dolga leta bival v Južni Ameriki, pogreša v Cerkvi na Slovenskem?Kakšne so možnosti sodelovanja žensk v cerkveni hierarhiji in kako učinkovito se mu zdi delovanje potujočih duhovnikov? Kako se o problematiki zlorab seznanja veroučne učence, starše, katehete in duhovnike?

Kako se na spolne zlorabe v Cerkvi odzivamo mediji in čemu bi morali dati večji poudarek? Kaj je o medijih dejal papež Frančišek?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24