Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Državni sekretar Cantarutti po petih letih in pol zapušča Zdravka Počivalška

Deli na:
Državni sekretar Cantarutti po petih letih in pol zapušča Zdravka Počivalška

Državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Aleš Cantarutti. - Foto: Bobo

Državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Aleš Cantarutti zapušča ministrstvo, je poročanje Večera v izjavi danes potrdil gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Navedel je, da je bila odločitev o odhodu načrtovana še pred menjavo vlade, a je bil Cantarutti pripravljen ostati še do umiritve epidemije covida-19.

Počivalšek je v pisni izjavi za medije sporočil, da se je Cantarutti že pred časom odločil, da svoje izkušnje, ki jih je pridobil v javni upravi, nadgradi z delom v gospodarstvu.

"Odločitev o tem je bila sprejeta že pred iztekom delovanja prejšnje vlade, sva pa takrat sklenila dogovor, da zaradi izrednih razmer ostane na ministrstvu še za čas epidemije oziroma do umiritve razmer," je navedel minister. Z delom na ministrstvu bo zaključil sredi meseca.

"Njegova odločitev ni politična, niti ne posledica kakršnihkoli konfliktov. V njej ni iskat ozadij, ker jih ni," je ob tem poudaril Počivalšek. "Zame je pomembno to, da ostajava v dobrih odnosih in da lahko nanj vedno računam," je dodal.

Cantarutti je bil na mesto državnega sekretarja na gospodarskem ministrstvu imenovan 17. decembra 2014. Na ministrstvo je prišel iz Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), kjer je bil nazadnje direktor centra za mednarodno poslovanje. Velja za enega najtesnejših Počivalškovih sodelavcev.

Mediji so ugibali, da je njegov odhod povezan z domnevnimi nepravilnostmi pri nabavi zaščitne opreme v času epidemije covida-19.