sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Drama na slabi banki: na ključne položaje nastavljajo kadre tajkunskih bank

Deli na:
Drama na slabi banki: na ključne položaje nastavljajo kadre tajkunskih bank

Foto: Bobo

Po kadrovski reorganizaciji v DUTB-u bodo za upravljanje slabih terjatev skrbeli kadri, ki so pomagali kopati bančno luknjo v Probanki in Factor banki - Zato bosta poskrbela Imre Balogh (levo) in Marko Simoneti.

Potem ko so Miro Cerar, Dušan Mramor in Metod Dragonja s podlo zvijačo o prevelikih plačah obglavili švedsko vodstvo Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) ter za izvršnega direktorja nastavili Imreja Balogha, za predsednika upravnega odbora pa Marka Simonetija, nato k DUTB-u pripojili ostanke tajkunskih Factor banke in Probanke (vključno z večino kadrov), poteka te dni v DUTB-u organizacijska in kadrovska faza sprememb. Bistvo tega je, da se dokončno odrežejo strokovni kadri, ki so se izkazali pod prejšnjim vodstvom, in na vse ključne položaje nastavijo kadre likvidiranih Probanke in Factor banke.

Namesto da bi se na DUTB prenesla samo sredstva likvidiranih bank, so prešli na slabo banko tudi kadri, tako da se je število zaposlenih skoraj podvojilo. Zato je Balogh sklical vse zaposlene, napovedal odpuščanja, ostali naj bi le najboljši kadri. V teh dneh teče interni razpis za nova mesta vodij, nanj pa so se lahko prijavili vsi, tudi iz Probanke in Factor banke, se pravi tisti, ki so pomagali kopati bančno luknjo.

Da bi bil izbor opravljen tako, kot so si zamislili, so najeli agencijo Dr. Pendl & Dr. Piswanger, ki je postala razvpita, ko je iskala nadzornike za NLB, katerim kasneje Banka Slovenije in ECB nista dali soglasja. Direktorica agencije je Romana Kovacs Voljč, žena nekdanjega prvega človeka NLB Marka Voljča. Kot smo neuradno izvedeli, je bil del pogovorov s kandidati opravljen kar po skajpu (spet kar iz Mehike, kjer Voljčeva živita?), del v živo, z nekaterimi pa sploh ne, ker menda v DUTB-u nimajo toliko sredstev. Vsekakor bi moralo to zanimati inšpekcijo za delo.

A medtem se že govori o novi kadrovski zasedbi. Izvršni direktorji ostanejo Imre Balogh, Aleš Koršič in Janez Škrubej, imena podrejenih direktorjev pa so zelo zanimiva: Igo Gruden (kader iz časov prisilne likvidacije Probanke); Madžar iz zgodbe o Trigranitu in človek, proti kateremu naj bi bilo vloženih več kot deset ovadb zaradi mobinga; družina Vergan, ki je izčrpavala Avtotehno, danes pa so slabe terjatve prenesene na DUTB. Torej kadri, ki so pripomogli k nastanku slabih terjatev, bodo zdaj skrbeli za njihovo uspešno upravljanje.