mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Dr. Boštjan M. Zupančič ekskluzivno za Reporter: Zgodila se nam je globoka država

Deli na:
Dr. Boštjan M. Zupančič ekskluzivno za Reporter: Zgodila se nam je globoka država

Dr. Boštjan M. Zupančič. - Foto: Primož Lavre

Dr. Boštjan M. Zupančič pojasni, zakaj je doživel tako buren odziv, ko je zapisal, da je splav umor. Ženske, ki so opravile abortus, so razkačene proti vsakomur, ki označi splav s pravo besedo.

S psihoanalitskega vidika obrazloži tudi, zakaj ženske niso najbolj primerne za sodniško funkcijo – zakaj nimajo tako izostrenega občutka za pravičnost kot moški. A so boljše psihoterapevtke. Mediji in Soroseve nevladne organizacije so nekakšna peta kolona, ljudem perejo možgane. Namen množičnih migracij v Evropo je raznarodovanje. Po njegovih besedah so bili Beatlesi načrtno umetno plasirana glasbena skupina, s ciljem spremeniti mentaliteto celotne generacije v nekaj, s čimer se da manipulirati.

V oddaji Tednik na TVS so vas prejšnji teden uvrstili v družbo rasistov, nacistov, šovinistov in seksistov, ker naj bi širili sovražni in seksistični govor. Zdi se mi zanimiv fenomen: slovenske feministke, vključno z novinarkami, so razbesnele vaše  besede, medtem ko so molčale ob razkritju prisluškovanja o Jankovićevem spolnem izsiljevanja farmacevtke. Kako si to razlagate?



Gre tudi za politično vpreženost feministk. Ni naključje, da se to začne z neko Rogličevo in nadaljuje s Slapšakovo in njunimi malignimi napadi. V resnici jih je razbesnela zadeva o abortusu. Pri tem se namreč zgodi nekaj nezavednega, to bom pojasnil z metaforo. Freud je zapisal, zakaj so tašče vedno hudo proti zetom. Opiše primer iz Afrike – tašča se mora ob naključnem srečanju z zetom skriti za grm. Zakaj? Tašča se, ko ga hči pripelje v hišo, nadomestno zaljubi v svojega zeta. Tega tašča na ravni zavednega ne more sprejeti, s tem so povezani nezavedni občutki krivde. Ti občutki se namesto vase obrnejo v agresijo proti zetu, ker je on njena projekcija nezavednega občutka krivde. Podobno je v kazenskem pravu, ko postane kaznovanje nezavedno kaznovanje lastnih skušnjav. Te se kot krivda projicirajo na hudodelca, zato zahteve po kaznovanju.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Zupančič ljubljanski pravni fakulteti očita, da je uničila pravno državo, in svari pred medicinsko fakulteto; pravi, da se je Goran Klemenčič spremenil in pove, kako je minister pomagal odpraviti Klemena Jakliča; se obregne ob poženščenost moških v zahodni družbi in razmišlja o vzrokih zanjo; spregovori o svojem medijskem umoru, ki je bil po njegovem naročen; slovenski levici očita, da je globaliziran bruseljski pudelj, desnici pa, da se ukvarja le z nekimi kolaboracionističnimi problemi; pove, kaj je krivo za stanje globoke države ali kontinuitete v Sloveniji; izpostavi potrebo po politikih, ki si upajo udarijo po mizi; pove, zakaj po njegovem država ne bi smela financirati splavov; svari, da je 80 odstotkov beguncev ekonomskih migrantov.