roke Svet24.si

Ko on popiva, je 82-letna mama zaklenjena v ...

hudournik fekalije žusterna Svet24.si

Hude kritike: Se po Kopru širi ljubljanski smrad?

tonin tank blato Reporter.si

Vlada se gre trumpovski kulturni boj, Matej Tonin ...

zobozdravnik Svet24.si

Kaos v zobozdravstvu na Celjskem prazni denarnice ...

20170520-00780986 Necenzurirano

Janševih 28 let na čelu SDS je evropski rekord

bruno-šulman, masterchef-slovenija-2021 Odkrito.si

Bruno Šulman je novi MasterChef

Gregor Čeglaj, Klemen Bunderla Njena.si

Radio Aktual pripravil presenečenje za Sanjskega ...

Slovenija

Doktor davčnih utaj Snežič je ovadil bosanske obveščevalce, ki so ga razglasili za grožnjo državi BiH

Deli na:
Doktor davčnih utaj Snežič je ovadil bosanske obveščevalce, ki so ga razglasili za grožnjo državi BiH

Rok Snežič - Foto: Arhiv Reporterja

Kontroverzni davčni svetovalec Rok Snežič je kazensko ovadil neznano osebo na obveščevalni službi BiH, ker so ga oblasti razglasile za varnostno grožnjo državi in mu prepovedale vstop v BiH, poroča danes časnik Delo. Ovadbo je vložil v BiH in tudi v Sloveniji, v Strasbourgu pa zahteval začasno odredbo za odpravo ukrepa.

Snežič, ki je v BiH serijsko ustanavljal podjetja za "davčno optimizacijo", je bil na podlagi predloga Obveščevalno-varnostne agencije BiH (Osa) razglašen za grožnjo varnosti in integriteti BiH, zato že vse od začetka leta ne sme v to državo, kjer ima tudi ženo in otroka.

Vstop v BiH mu je prepovedan, čeprav v svojem že več kot 20-letnem poslovanju v BiH še ni bil niti v enem kazenskem postopku, je poudaril za Delo. Hkrati je poudaril, da nima vpogleda v dokument Ose, na podlagi katerega mu je bil izrečen ukrep prepovedi vstopa v BiH.

Proti neznani osebi na Osi je zato vložil kazensko ovadbo zaradi suma zlorabe položaja, ker je prepričan, da mu Osa povzroča poslovno škodo in krši temeljno človekovo pravico do stika z družino. Ker ne zaupa v sodišča v BiH, je ovadbo za vsak primer vložil še v Sloveniji. Na Evropskem sodišču za človekove pravice v Strasbourgu pa je sprožil postopek za začasno odredbo, s katero bi BiH prisilili k odpravi spornega ukrepa, navaja Delo.

Časniku je tudi pojasnil, da mu ni jasno, zakaj mu je bil ta ukrep sploh izdan. "Ne vem, mogoče me imajo za agenta Sove? Mogoče sem zanje terorist? (...) Če bi bil karkoli od tega, bi me verjetno pridržali v državi in mi sodili, gotovo me ne bi podili ven. Vem samo, da v vseh letih izkušenj v BiH nisem imel nikoli nobenih težav, dokler mi nismo prišli na oblast v Sloveniji," je za Delo še dejal Snežič, ki velja za prijatelja slovenskega premierja Janeza Janše.

Loading...