damjan damjanovic tina princes damjanovic 49 Odkrito.si

Tretja poroka! Nekdanji žirant na Pop TV se je ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 24. junija

jupiter_venus_mercury_leo Petisvet.si

Tedenski horoskop od 24. 6. do 30. 6. 2019

velenje jezero bobo Svet24.si

Nove podrobnosti v zvezi s smrtjo v Velenjskem ...

meghan markle 1 Svet24.si

Meghan Markle ima sovražnike tudi v svoji ...

Ana Dolinar Njena.si

Ana Dolinar končno pokazala nosečniški trebušček

tanja žagar miki šarac Njena.si

Se je Tanja Žagar poigrala z oboževalci?

Slovenija

Dodatni glas Hribarju in ponovitev volitev v Beli Cerkvi

Deli na:
Dodatni glas Hribarju in ponovitev volitev v Beli Cerkvi

Foto: Radio Krka - Bernardka Krnc in Marjan Hribar

Občinska volilna komisija v Šmarjeških Toplicah je danes priznala še en glas županskemu kandidatu Marjanu Hribarju, ki ima tako zdaj en glas prednosti pred Bernardko Krnc. Po obravnavi ugovorov je komisija poleg tega odločila, da bodo na volišču v Beli Cerkvi ponovili volitve, je po seji komisije povedal njen predsednik Fredi Bančov.

Ugovor je vložila tudi dosedanja županja Krnčeva, ki se poteguje za svoj četrti županski mandat, a ga je komisija zavrnila kot neutemeljen.

Hribar in Krnčeva sta po prvotnih neuradnih izidih zbrala vsak po 1016 glasov, trenutno stanje glasov pa je takšno, da ima Hribar en glas prednosti pred Krnčevo, vse glasovnice v Beli Cerkvi, kjer so volitve razveljavljene, pa zdaj ne veljajo več, je še povedal Bančov.

Volilna komisija je Hribarju po ugovoru priznala glas z glasovnice, sprva zavržene kot neveljavne, kjer naj bi se volivka podpisala pod njegovim imenom, ni pa obkrožila številke.

Drugi Hribarjev ugovor se je nanašal na domnevne nepravilnosti na volišču v Beli Cerkvi, kjer naj bi prišlo do takšnih nepravilnosti, ki bi lahko bistveno vplivale na volilni izid, zato se je volilna komisija odločila za ponovitev volitev na omenjenem volišču. Predvidoma bodo ponovljene volitve 16. decembra.


Kot je Hribar povedal v ponedeljek po vložitvi svojih ugovorov, naj bi volivka v Beli Cerkvi že označila svojo izbiro, nato pa naj bi nekdo drug njeno odločitev prečrtal in obkrožil drugo možnost. Omenjeno glasovnico naj bi celo zmečkal. Volilni odbor je potem to glasovnico označil za neveljavno, komisija pa se je odločila drugače in jo, ne "da bi poznala ozadje", štela za veljavno ter s tem, kot meni Hribar, spremenila volilni izid.

Hribar se je na današnjo odločitev volilne komisije za STA odzval z besedami, da mu je bila odvzeta zmaga na županskih volitvah in da bodo zoper to odločitev poiskali vsa pravna sredstva na upravnem sodišču. Glede ponovitve volitev v Beli Cerkvi pa se bodo še odločali, kaj in kako naprej, je dodal.

Potem ko je Hribar danes dopoldne napovedal ovadbe zoper člane volilnega odbora in volilne komisije, je zvečer za STA povedal, da bo o ovadbah še razmislil.

Krnčeva pa je za STA povedala, da je z odločitvijo komisije zelo zadovoljna in meni, da je to edina prava pot naprej.

Po besedah zastopnika Krnčeve Dušana Gorjanca se je njen ugovor nanašal na domnevne nepravilnosti pri oddaji glasov dveh opravilno nesposobnih volivcev na volišču v Šmarjeti. Tam naj bi namesto njiju volil nekdo drug, je dejal.

Loading...