Revija Reporter
Slovenija

Dobovšek piše Janši: Koliko nas je stalo vaše pismo?

M. M.
69 15.465

22. dec. 2021 8:13 Osveženo: 13:45 / 22. 12. 2021

Deli na:

Bojan Dobovšek

Primož Lavre

Pozivam vas, da nam »v skladu z načelom enakopravnosti, preglednosti, sporočite, pošljete ta register državljanov, da bomo lahko vsi, kot predstavniki političnih strank, ali samostojni državljani, enakovredno naslovili polnoletne državljane Slovenije,« se je predsednik Dobre države Bojan Dobovšek odzval na pismo premierja in predsednika SDS Janeza Janše, ki ga je slednji poslal državljanom.

»Žal vam odgovora ne morem poslati na vaš domači naslov, ker nimam vpogleda v register polnoletnih državljanov, zato vam odgovor pošiljam na naslov Vlade Republike Slovenije,« svoje pismo začne Dobovšek.

Janšo spomni, da pošiljanje na stotine kilogramov papirnatih sporočil državljanom ni v skladu z deklarirano politiko digitalne, zelene Slovenije, ki jo promovira njegova vlada. »Upam vsaj, da je papir, na katerega ste napisali svoje politično sporočilo, recikliran in slovenskega porekla.«

»Ker vsi v tej državi po ceniku plačujemo poštne storitve, vas pozivam tudi, da nam v zvezi s tem sporočite plačnika vaših pisem, obseg in vrednost vašega pisanja državljanom,« še zahteva Dobovšek od Janše.