Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Drama v Ljubljani: moški ugrabil avtobus in z izvijačem grozil vozniku; ugrabitelj umrl

Deli na:
Drama v Ljubljani: moški ugrabil avtobus in z izvijačem grozil vozniku; ugrabitelj umrl

Fotografija je simbolična. - Foto: Bobo

Policija je potrdila, da je v četrtkovem incidentu na avtobusu v Ljubljani umrl moški, ki je pred tem voznika z grožnjami in nevarnim predmetom prisilil, da je odpeljal proti avtocesti. Kot so zapisali, je 48-letni Kranjčan na avtobus vstopil v centru mesta. V postopku prijetja je začel izgubljati zavest in kljub postopkom oživljanja na kraju umrl.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so bili o varnostnem dogodku na enem od avtobusov ljubljanskega potniškega prometa obveščeni nekaj pred 21. uro. Na avtobusu je bilo nekaj potnikov, ki so se umaknili v zadnji del avtobusa. Eden od njih pa je o dogajanju obvestil policijo.

Na kraj so napotili več policijskih patrulj. Policisti so avtobus ustavili na Barjanski cesti pred uvozom na avtocesto. Z uporabo prisilnih sredstev (sredstev za vezanje in vklepanje, telesne sile, strokovnega prijema in plinskim razpršilcem) so moškega izven avtobusa obvladali.

V postopku po prijetju pa je začel izgubljati zavest. Policisti so mu nudili prvo pomoč, s postopkom oživljanja pa so nato nadaljevali reševalci. Kljub pomoči je na kraju umrl.

O dogodku sta bila obveščeni dežurna preiskovalna sodnica in tožilka, ki sta se udeležili ogleda kraja, so še zapisali na Policijski upravi Ljubljana. Več informacij o dogodku pa bodo posredovali v izjavi za javnost, ki bo ob 11. uri na Policijski upravi Ljubljana.