Jenrej Tozon Odkrito.si

Težki časi za Jerneja Tozona: njegovo dekle po ...

toča, Rona-Alpe Svet24.si

VIDEO in FOTO: V silovitem neurju dva mrtva, ...

prijaznost Petisvet.si

Pričarajmo danes sebi in drugim dan prijaznosti

oblaki, neurje Svet24.si

Konec vročinskega vala, na nebu se pripravlja, ...

hrvaška obala, ožujsko Svet24.si

V fizičnem obračunu na hrvaškem otoku ...

spela groselj grega 10 Njena.si

Špela odkrito: 'Poroka mi ne pomeni nič'

teja perjet-jani jugovic Njena.si

Iskrena izpoved slavne mamice Teje Perjet

Slovenija

Avtobus pri Podvolovjeku zgrmel po pobočju, umrl 69-letni voznik

Deli na:
Avtobus pri Podvolovjeku zgrmel po pobočju, umrl 69-letni voznik

Foto: Igor Fabjan - Odcep za Lučko Belo v Podvolovjeku

V sredo popoldan, najverjetneje okoli 13.30, se je v okolici naselja Podvolovjek zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 69-letni voznik avtobusa. V ovinku je avtobus zapeljal čez vozišče in zdrsel po strmem, gozdnatem in skalnem pobočju, so sporočili s Policijske uprave Celje. Voznik je umrl na kraju nesreče.

Nesreča se je zgodila, ko je 69-letni voznik avtobusa med vožnjo navzdol po klancu v ostrem desnem ovinku zapeljal naravnost izven vozišča turistične ceste Luče-Podvolovjek. Avtobus je zdrsel po strmem pobočju, po 38 metrih drsenja pa je s sprednjim delom silovito trčil v večje drevo. Vozilo je tam obstalo. Voznik avtobusa je ostal ukleščen v vozilu in umrl na kraju nesreče.

To je letošnja dvanajsta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju PU Celje. Lani v enakem obdobju so v prometnih nesrečah umrle tri osebe.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 105 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 20 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, tri pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 95 kršitev javnega reda in miru ter 96 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 66-krat posredovali na javnih krajih in 29-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so dva kršitelja. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali enega voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli 12 vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 38 tatvin, 24 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, devet primerov ponarejanja denarja, pet povzročitev telesnih poškodb, tri grožnje ter kaznivo dejanje povezano z nasiljem v družini, ponarejanjem listin in preprečitvijo uradnega dejanja.

Loading...