Revija Reporter
Slovenija

Kakšne deluzije bivše poslanke SDS: dodatki, ki so si jih izplačali Janševi ministri, so nadomestilo za "trpljenje, ki jim ga je povzročila drhal"

M. M.
18 4.006

17. jul. 2022 6:00

Deli na:

Mojca Škrinjar, nekdanja poslanka DZ

DZ/Matej Grah

Nekdanja poslanka SDS Mojca Škrinjar je prepričana, da so si ministri Janševe vlade, ki so si dali izplačati več deset tisoč evrov nadomestil za neizkoriščen dopust, denar zaslužili.

To je majhna cena za vse garanje in trpljenje, ki jim ga je povzročila drhal, je tvitnila Škrinjarjeva, ki je stopila v bran "mučenikom" Počivalšku, Kustečevi in ostalim od skupaj kar 50 ministrov in drugih visokih funkcionarjev Janševe vlade, ki so dobili visoke odškodnine za neporabljen dopust. Odškodnine so dosegle višino tudi med 10 in 14 tisoč evrov.

Odškodnine so bile plačane na željo ministrov in funkcionarjev, ki so si to zaželeli – odpovedal se ji je denimo nekdanji zdravstveni minister Janez Poklukar.

V načelnost Janševih ministrov prepričana Škrinjarjeva celo trdi: "Če bi ti ministri nadaljevali svoje delo v novi desnosredinski vladi, sem prepričana, da si ne bi dali izplačati izgubljenega dopusta."