ženska telefonira Dobra karma

Kam vas v resnici vodijo vaša predvidevanja?

meghan markle, princ harry Svet24.si

Kraljica je Harryju in Meghan to prepovedala, ...

KOLUMNE NENAD Reporter.si

(KOMENTAR) O »uglednih akademikih«, Janezu ...

borut pahor, volitve 2017 Svet24.si

Predsedniku Borutu Pahorju je umrla mama

86695155_10157860848386093_854939220525973504_o Necenzurirano

Zato bi se morali bati Orbana in njegovih ...

o odpadki v kuhinji ana zontar Njena.si

Ana Žontar čustvena, ne more verjeti

ivana milat3 Njena.si

Sanjski moški: Kaj se je zgodilo z Ivano?

Slovenija

Delovno kosilo ministra Zalarja za 839 evrov

Deli na:

Minister za pravosodje Aleš Zalar je odličen gostitelj, za tri ameriške pravosodne strokovnjakinje je Ministrstvo za pravosodje plačalo kar 1510 evrov samo za stroške hotelskih prenočitev.    

Minister za pravosodje Aleš Zalar je odličen gostitelj, za tri ameriške pravosodne strokovnjakinje je Ministrstvo za pravosodje plačalo kar 1510 evrov samo za stroške hotelskih prenočitev.

 

 

Med največjo stavko javnega sektorja v slovenski zgodovini vladni ministri kažejo, da denarja v proračunski vreči le ni tako zelo malo. Med junijskim obiskom v ZDA je minister za pravosodje Aleš Zalar vsakemu od petih visokih predstavnikov ameriškega pravosodja in izvršilne oblasti, s katerimi se je srečal, podaril po eno promocijsko knjigo o Sloveniji v vrednosti 41 evrov. Knjige so bile iz zaloge promocijskih daril direktorata za mednarodno sodelovanje in mednarodno pravno pomoč. Bolj zanimivo od podarjanja daril je, da je bila z ministrom Zalarjem v Ameriki tudi njegova hčerka; na pravosodnem ministrstvu (MP) pojasnjujejo, da je bila v ZDA »zasebno in v celoti na lastne stroške«. Član slovenske delegacije je bil poleg Zalarja le vodja sektorja za mednarodno sodelovanje pri MP Rok Šteblaj. Zakaj je potrebno, da ministre na službenih potovanjih v tujino zasebno spremljajo njihovi družinski člani, ni jasno.

Zalar je na delovnem obisku gostil tudi tri ameriške strokovnjakinje za pravosodje v okviru priprave ukrepov za racionalizacijo in modernizacijo poslovanja slovenskih sodišč. Gospe so na delovni obisk prispele na začetku septembra. V programu obiska je bilo tudi delovno kosilo, ki so se ga poleg Američank udeležili predstavniki vseh koprskih sodišč in predstavniki MP. Stroški kosila v eni od restavracij na Obali so bili po zapisu z MP »v mejah porabe, ki jih določa uredba vlade za takšne aktivnosti, in sicer so za 15 oseb znašali 839 evrov«. Izračunali smo, da so v povprečju popili in pojedli za 56 evrov po osebi, kar ni prav skromno za delovno kosilo. Koliko od teh 839 evrov je šlo za buteljčna vina, na MP niso pojasnili, čeprav smo jih prosili.

MP je ameriškim strokovnjakinjam plačalo letalske vozovnice na relaciji Frankfurt–Ljubljana, kar je zneslo 1059 evrov, in stroške prenočitev v hotelu, to je stalo še 1510 evrov. Izračunali smo, da je šlo pri tridnevnem obisku za skupaj devet prenočitev (tri prenočitve krat tri osebe); v povprečju je stala nočitev 168 evrov. Gostje so spale v kar dragih hotelih, saj je na primer cena prenočitve z zajtrkom v enosobni sobi v uglednem ljubljanskem hotelu Slon »zgolj« od 98 do 120 evrov.

 Ob vseh porabljenih evrih si lahko le oddahnemo, da se minister Zalar naslednji mesec ne bo udeležil konference mednarodnega združenja za upravljanje sodišč v Trinidadu in Tobagu na Karibih, čeprav ga je organizator povabil, da bi imel na konferenci referat. Minister je povabilo odklonil.

loading...
Loading...