stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Del zaseženega paketa delnic Save Turizma že v zasebni lasti

Deli na:
Del zaseženega paketa delnic Save Turizma že v zasebni lasti

Foto: Arhiv Reporterja

Petkova poteza DUTB, ki je s pretvorbo terjatev v kapital prevzela upravljanje 41 hotelov v državi, od tega največji delež predstavljajo sredstva družbe Sava Turizem, je v državi sprožila burne odzive. Izvedeli smo, da je del zaseženega paketa delnic Save Turizma že v zasebni lasti.

Slaba banka (DUTB), ki je zasegla 99,05-odstotni delež v družbi Sava Turizem, je družbi DUP1 že prodala nekaj manj kot 29-odstotni kapitalski delež. Delniško družbo DUP1 je ustanovila odvetniška pisarna Fatur, predsednik njenega nadzornega sveta pa je glavni izvršni direktor slabe banke Torbjörn Mansson. Odvetniška pisarna Fatur sicer velja za hišnega odvetnika idrijske Hidrie, odvetnik dr. Andrej Fatur pa je tudi član nadzornega sveta državne NKBM. Ne samo to, odvetniška pisarna Fatur naj bi še pred zasegom delnic svetovala Savi glede finančne konsolidacije.

Družba DUP1 je bila po podatkih Ajpesa vpisana v sodni register 15. maja letos. Iz notarskega zapisa je razbrati, da je osnovni kapital znašal 25 tisoč evrov, vse delnice pa je kot edini ustanovitelj prevzela odvetniška družba Fatur. Včeraj, prvega junija ob deveti uri dopoldan, je bila na naslovu Davčna ulica 1 v Ljubljani sklicana skupščina delničarjev DUP1, na kateri je odvetnik Fatur kot edini delničar sprejel sklep, da »se lahko njegova imenska delnica preoblikuje v prinosniško« in da se »delnice izdajo v nematerializirani obliki«.  

V Savi so že včeraj napovedali, da bodo uporabili vse pravne možnosti za zaščito interesov in premoženja vseh delničarjev in upnikov. Zaseg delnic Save Turizem je bil po njihovem izveden v nasprotju z zakonodajo kot tudi v nasprotju z določbami kreditnih pogodb in pogodb o zavarovanju, opozarjajo.