nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Danes soočenje ponudnikov za Delo

Deli na:
Danes soočenje ponudnikov za Delo

Foto: Bobo

Ponudnika za nakup časopisne družbe Delo, FMR in Pronet, naj bi se danes soočila na zaprti dražbi. Neuradno naj bi bila oba pripravljena za Delo odšteti nekaj več kot šest milijonov evrov, koliko pa bo Pivovarna Laško, ki je za Delo odštela več kot 95 milijonov evrov, iztržila od prodaje, pa bo odvisno od razpleta na zaprti dražbi.

Uradnih informacij v zvezi s prodajo Dela sicer ni. V Pivovarni Laško postopka prodaje ne komentirajo, molčita tudi ponudnika - FMR, za katerim stoji Stojan Petrič, in mariborsko podjetje Pronet, ki naj bi družbi Dober Večer v lasti Uroša Hakla in Saše Todorovića pomagalo financirati nakup Večera.

Po navedbah Dnevnika naj bi se sicer ponudnika v zadnjih dneh spopadala z nekaterimi težavami. Neuradno naj bi se v FMR v zvezi z nakupom precej ohladili, razloga za to pa naj bi bila najmanj dva: najprej razmeroma visoka cena, ki naj bi si jo obetali Laščani, drugi razlog za zadržke pa naj bi bil povezan z več neznankami okrog Proneta. Še vedno namreč ni natančno jasno, kdo vse je v ozadju mariborskega podjetja in kako bo financiralo nakup.

Laščani Delo prodajajo že nekaj časa. Uradno so prodajo prvič napovedali leta 2010, a nato kljub objavi razpisa doma in v tujini niso dobili nobene zavezujoče ponudbe. Znova so prodajne postopke zagnali septembra 2013, hkrati s prodajnim postopkom Radenske, ki pa je medtem že zaključen s prodajo češki Kofola Group. Vmes se je končal že tudi prodajni postopek za samo Pivovarno Laško.